Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

I dag er planterne fascinerende

KORT NYT FREDAG - Plantefascinationsdag 1: Lad jer fascinere - Plantefascinationsdag 2: Besøg hemmelige drivhuse - Helligdage plejede at være en plage - Regeringens udligningsordning er misforstået.

Plantefascinationsdag 1: Lad jer fascinere

I dag er international (eller i det mindste europæisk) Fascination of Plants Day, og dermed menes, at det er mennesket, der bliver fascineret af planterne, ikke omvendt. Overalt bliver planteriget fejret: Den tjekkiske landbrugsminister, Petr Bendl, har for eksempel benyttet anledningen til at plante et nationalt træ i sit hjemland. Giv din basilikumpotte et venligt klap, eller gå ud og nyd et bøgetræ.

Plantefascinationsdag 2: Besøg hemmelige drivhuse

KU fejrer også planterne. Fordi 18. maj er international Fascination of Plants Day, har KU åbnet for offentlig adgang til forskningsdrivhuse, som almenheden ellers normalt må betragte på lang afstand fra cykel- og gangbroen over Åboulevarden.

Helligdage plejede at være en plage

I 1500-tallet risikerede man straf, hvis man trodsede de samfundsforordnede helligdage og lod være at holde fri i fromhed. I dag er helligdage, uanset deres mere eller mindre obskure religiøse betydning, blevet vigtige samfundsmæssige pejlemærker, der synkroniserer os og hjælper os til at strukturere samfundet, forklarer lektor Jes Fabricius Møller i Berlingske.
Berlingske, 17. maj, side 8.

Regeringens udligningsordning er misforstået

Regeringen har netop fået gennemført en ny kommunal udligning, der skal fordele pengene mellem landets rige og fattige kommuner efter et komplekst system. Men fagfolk kritiserer metoden. »I virkeligheden er udligningsordningen en meget passiv måde at fordele pengene på. I stedet for at omfordele penge mellem de rige og fattige kommuner, burde man bruge et væsentligt beløb på at skabe større aktiver og mere vækst i de fattige egne af landet,« siger Christian Wichman Matthiessen, professor i geografi, til Berlingske.
Berlingske, 17. maj 2012, side 12

Seneste