Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

I fremtiden er din lærer i cyberspace

NYHEDSOVERBLIK MANDAG - I fremtiden er din lærer i cyberspace - Universiteter vil støtte forskere i ulande - Engelsk på alle universiteter - Tryghed har styret studievalget i år.

I fremtiden er din lærer i cyberspace

Flere og flere uddannelser satser på virtuel undervisning, skriver Berlingske, og Gitte Preisler, chefkonsulent ved Københavns Universitet (KU), fremhæver en fordel ved online-undervisning: Den studerende tvinges til at bidrage aktivt.

Universiteter vil støtte forskere i ulande

De danske universiteter går sammen om at styrke uddannelse af forskere i flere afrikanske lande og i Nepal, skriver Kristeligt Dagblad.

Engelsk på alle universiteter

Hvis vi vil leve af viden i fremtiden, er vi nødt til at gøre op med den provinsielle organisationskultur på de danske universiteter, skriver Sofie Carsten Nielsen, der er folketingskandidat for Det Radikale Venstre.

Tryghed har styret studievalget i år

Jura, Medicin og lærerfaget blev overskyllet af ansøgninger tidligere i år. For eksempel havde Medicin på KU kun 554 pladser i år, men modtog 2.494 ansøgninger. Livsstilsekspert Henrik Byager vurderer, at det er fordi, de studerende satser på tryghed. Tryghed og mening styrer studievalget i Urban, side 4, mandag 12. september 2011.

anfj@adm.ku.dk

Seneste