Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

I gamle dage dannede man bare en regering

KORT NYT FREDAG - I gamle dage dannede man bare en regering - Uklogt af psykologer at forsvare tavshedspligt så indædt - Forskere gransker 4.400 portioner spyt - Kun få går ind for at proppe babyer i mikro'en.

I gamle dage dannede man bare en regering

De langstrakte, kedsommelige og hemmelige forhandlinger om et såkaldt regeringsgrundlag, der i øjeblikket holder S, R og SF travlt beskæftigede på et københavnsk hotel, er en ret ny opfindelse. Tidligere dannede man bare en regering og gik i gang, skriver KU-forsker Lars Hovbakke Sørensen i en kronik i Berlingske.

Uklogt af psykologer at forsvare tavshedspligt så indædt

Juraprofessor på KU Eva Smith mener, at danske psykologer ‘skyder sig selv i foden ved at køre spørgsmålet om deres troværdighed så voldsomt op’ i diskussionen om, hvorvidt psykologerne skal tvinges til at afgive oplysninger, der kan opklare sager om fangemishandlinger i Afghanistan.
Kristeligt Dagblad, fredag 30. september, side 1.

Forskere gransker 4.400 portioner spyt

Måske er der sammenhæng mellem fedme og sammensætningen af savlet i din mund. Det skal i hvert fald undersøges. »Tarmfloraen lader til at have en betydning for udvikling af fedme, så en tarmfloraprøve giver et fingerpeg – men det er jo uligt nemmere at tage en spytprøve,« Siger Niels-Erik Fiehn, lektor i oral mikrobiologi ved Institut for International Sundhed, Immunologi og Mikrobiologi, Københavns Universitet, til Weekendavisen. Han har 4.400 prøver klar.
Weekendavisen 30. september, Ideer, side 1.

Kun få går ind for at proppe babyer i mikro’en

»Det er de færreste moralfilosoffer, der mener, at vi, alt taget i betragtning, rask væk skal proppe spædbørn i mikrobølgeovne; at det er moralsk legitimt at holde slaver; eller at kvinder skal nægtes stemmeret. Det betyder ikke, at moralfilosoffer ikke skændes bravt – tværtimod, de fleste ikke-filosoffer bliver noget chokerede over den udpræget ikke-urbane tone, der hersker, når filosoffer diskuterer.« Morten Ebbe Juul Nielsen, lektor på Institut for Medier, Erkendelse og Formidling ved Københavns Universitet, giver en indføring i moralfilosofi i Weekendavisen.
Weekendavisen 30. september, Ideer, side 5

Seneste