Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Ideer for en million

Det betaler sig at flotte sig. Statens Naturhistoriske Museum udlovede idépræmier for en million. Nu bugner kontorerne af forslag

Statens Naturhistoriske Museum eksisterer indtil videre kun i administratosfæren på Københavns Universitet. Men det vil ændre sig inden for nogle år. I første omgang har museet hentet gode forslag til, hvordan de nye bygninger skal se ud.

Ideer er ikke gratis, men lokkemaden har også været værd at snappe efter – i alt har museet og dets sponsorer, Københavns Universitet og Videnskabsministeriet, disket op med præmier for næsten en million kroner.

Resultatet er bugnende kontorer. Flere end 120 forslag har museet modtaget i form af pakker og plancher fra arkitekter, designere, kunstnere og studerende i ind- og udland.

Udstilling

Når museets folk er færdige med at tage de mange idébidrag i øjensyn, vil vinderforslagene blive udstillet på Geologisk Museum, så resten af verden kan nikke bifaldende eller blive sorte i ansigterne af vrede og beskæmmelse.

Konkurrencen afgøres den 28. oktober. Det eneste, der ligger fast for nuværende, er, at museet kommer til at ligge ved Botanisk Have i København.

Seneste