Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Uddannelse

Immatrikulation med festivalstatus

BILLEDSERIE - Uniavisen viser 14 fotos fra den officielle optagelse, immatrikulationen, af de nye studerende på Frue Plads, hvor alle kunne trykke næve med rektor eller prorektor.

Selv om det småregnede, var Frue Plads proppet til randen med Københavns Universitets nye studerende, der ville trykke rektor Ralf Hemmingsen eller prorektor Lykke Friis i hånden. Det skete fra klokken 15 til 16 fredag 2. september 2016.

Universitetets gamle hovedbygning ligger ud til Frue Plads, og efter en kort tale af rektor er det traditionen, at de studerende kan hilse på med et personligt håndtryk i døråbningen.

Måske var det den mest proppede plads til en immatrikulationsfest i de senere år. Uniavisens udsendte kunne konstatere, at mens der sidste år var rigtig mange, der kunne finde plads på trappen til at få taget en selfie sammen med Ralf eller Lykke, så var der ikke plads i år.

Let the show begin

På Københavns Universitet begynder arrangementet med, at hele ledelsen træder frem i fuld galla på trappen foran hovedbygningen. Se billede nedenfor:

Fra venstre: Prorektor Thomas Bjørnholm, prorektor Lykke Friis , dekan på Teologi Kirsten Busch, dekan på Jura Jacob Graff Nielsen , dekan på Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Troels Østergaard, dekan på Humaniora Ulf Hedetoft, dekan på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Ulla Wever, dekan på Science John Renner, universitetsdirektør Jesper Olesen og bag dem rektor Ralf Hemmingsen.

Herunder er det cirka halvdelen af ledelsen i profil, der står og venter sammen med de studerende på rektors tale:

Ralf Hemmingsen var også på storskærm:

Ralf Hemmingsens hele tale er gengivet i Uniavisen her og handlede kort fortalt om universitetets åbenhed for mennesker og ideer:

Nogle af de studerende fejrede dagen med ansigtsmaling – her som batwomen:

Ralf Hemmingsens tale varede cirka 20 minutter, inden han kundgjorde, at det var tid til håndtryk. Reaktionen var lidt, som når portene bliver smækket op til en Roskilde Festival:

Billedet ovenfor er skudt mod Nørregade, og det viser kun den ene halvdel af de fremmødte på Frue Plads. Nedenfor er den anden halvdel skudt den modsatte vej mod Fiolstræde:

Ham her sagde ‘du skal sgu ha’ et billede af mig’ til fotografen, og sådan blev det, inden han hastigt forsvandt hen mod håndtrykket:

Der var dog tid til at få taget nogle hurtige selfies på vej op af selve trappen sammen med nye medstuderende:

Og til et smil:

Her er det prorektor Lykke Friis, der trykker en ny studerende i hånden:

Og her er det rektor Ralf Hemmingsen. Håndtrykkeriet havde på det her tidspunkt allerede været i gang i et pænt stykke tid, men alligevel var menneskemængden ikke skrumpet nævneværdigt:

Indskrivningen – eller immatrikulationen – betød oprindelig i ældre tid, at den nye studerende forlod det almindelige samfund og blev akademisk borger med særlige privilegier. Selvom de for længst er faldet bort i dag, byder mange højere læreanstalter stadig de studerende velkommen under festlige former, og sådan er det også på Københavns Universitet. Efter håndtrykket forsvinder de studerende ind i hovedbygningen og går ind i festsalen.

anfj@adm.ku.dk

Seneste