Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Indspark i debatten: De korrekte fakta om humanioras værdi

NYHEDSOVERBLIK - Indspark i debatten: De korrekte fakta om humanioras værdi - I USA skal der være fri adgang til forskningsresultater efter et år - Anne Sophia Hermansen: SU-reformen gør desværre ikke op med uddannelsessnobberiet - Lettere forhøjet blodtryk hos gravide gavner barnet.

Indspark i debatten: Korrekte fakta om humanioras værdi

Prodekan for uddannelse Jens Erik Mogensen og prodekan for omverdensrelationer Julie Sommerlund, begge ved Københavns Universitet (KU), er gået sammen om at kritisere et debatindlæg fra Dansk Industri (DI) om de humanistiske fags samfundsmæssige værdi. Det er DI’s forsknings- og uddannelsespolitiske chef Jannik Schack Linnemann, der ifølge de to prodekaner har bragt væsentlige fejl og misforståelser til torvs, som de to gerne vil diskutere på et korrekt grundlag, skriver de i Jyllands-Posten.

I USA skal der være fri adgang til forskningsresultater efter et år

Barack Obamas regering er nu klar til at lovgive om offentlighedens adgang til forskningsresultater. Målet er, at en række offentligt støttede forsknings- og udviklingsinstitutioner skal gøre deres forskningsartikler tilgængelige senest et år efter udgivelsesdatoen, skriver

Anne Sophia Hermansen: SU-reformen gør desværre ikke op med uddannelsessnobberiet

Anne Sophia Hermansen stiller i sin blog Berlingske.dk spørgsmålet, hvorfor hovedparten af de danske studerende ikke stopper deres studier på bachelorniveau – ligesom de gør det i USA. Det kunne være en måde at gøre op med den snobbede overuddannelse, der finder sted i Danmark. Regeringens SU-reform gør desværre ikke op med den snobbede overuddannelse, men er kun en spareøvelse, beklager Anne Sophia Hermansen.

Lettere forhøjet blodtryk hos gravide gavner barnet

Et lettere forhøjet blodtryk hos moderen tidligt i graviditeten er faktisk en fordel for det ufødte barn, skriver Nyheder.ku.dk. Det har forskere fra Center for Social Evolution ved Biologisk Institut på KU nu vist i et studie, der offentliggøres i dag i det ansete videnskabelige tidsskrift PLoS ONE.

anfj@adm.ku.dk

Seneste