Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Information: Hendricks-sagen er ikke principiel

ØVRIGE MEDIER - Information om Vincent Hendricks og hans tvist med Børsen - Peter Gøtzsche langer hårdt ud efter medicinalindustrien i bog - Studerende betaler ny computer to gange - Dansk enegang om at fortælle positive historier om vores krige.

Information om Vincent Hendricks og hans tvist med Børsen

Filosofiprofessor Vincent F. Hendricks skal ifølge Børsen betale 12.000 kroner i erstatning for at have lagt et interview, han gav avisen, på sin hjemmeside. Ifølge Informations leder tager Henridcks og de kolleger, der støtter ham, fejl, når de gør sagen til en principiel diskussion af den fri udveksling af viden. »Denne sag er ikke et principielt problem. Den er et konkret problem, hvor Børsen stiller et urimeligt højt erstatningskrav til en mand, de selv har haft gavn af at interviewe,« mener avisen.
Information, 1. sektion, side 2, tirsdag 3. september 2013

Peter Gøtzsche langer ud efter medicinalindustrien i ny bog

Medicinalindustrien får hård kritik for sine forsøg med ny medicin på mennesker og for at medvirke til overdreven brug af lægemidler, fra Peter Gøtzsche, professor på Institut for Klinisk Medicin, Kirurgi og Intern Medicin ved KU, som har skrevet en bog med titlen »Dødelig medicin og organiseret kriminalitet«, skriver Jyllands-Posten.

Studerende betaler ny computer to gange

Dårlig stil kalder Forbrugerrådet det, når elektronikbutikker går målrettet efter at låne studerende penge til nye computere med lån, der er alt for dyre, mener Forbrugerrådet. Det skriver dr.dk.

Dansk enegang om at fortælle positive historier om vores krige

Danmark er i løbet af de seneste 20 år blevet så villige til at deltage i krige, at vi adskiller os ikke bare fra de andre skandinaviske lande, men også fra de fleste andre europæiske lande. Det siger førende eksperter i sikkerhedspolitik, herunder Ole Wæver, professor i international politik ved KU, ifølge MetroXpress. Ole Wæver peger på, at Danmark er et af de eneste lande, der fortæller positive historier om vores ‘indsats’ i Irak og Afghanistan, mens det negative dominerer i de fleste andre lande, der var med i krig.

anfj@adm.ku.dk

Seneste