Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Ingen private universiteter på ønskesedlen

KURSSKIFTE - I et svar til Enhedslistens forskningsordfører skriver Charlotte Sahl-Madsen, at hun ikke vil arbejde videre med spørgsmålet om private universiteter. Dansk Industri bakker op om ministerens udmelding.

I de første dage af sin ministertid ønskede Charlotte Sahl-Madsen ikke at udtale sig om, hvorvidt hun ville kæmpe videre for Helge Sanders ønske om private universiteter i Danmark.

I et skriftligt svar til Enhedslistens forskningsordfører Johanne Schmidt-Nielsen slår hun nu fast, at hun ikke for nærværende agter at arbejde videre med spørgsmålet om private Universiteter.

»Jeg synes, der er andre ting, der er vigtigere end at få private universiteter i Danmark. Så det er ikke noget, der står øverst på min ønskeseddel,« sagde Videnskabsministeren efterfølgende til Information, da hun bliver spurgt ind til sit svar.

DI: Vigtigt med gode rammer for de eksisterende uddannelser

Den udmelding bliver godt modtaget blandt oppositionens forskningsordførere. Johanne Schmidt-Nielsen (EL) glæder sig over, at Charlotte Sahl-Madsen allerede efter kort tid som minister har begravet Helge Sanders drøm om private universiteter.

»Det er befriende, at hun har egne holdninger og ikke bare fortsætter den samme linje for at være loyal. Så må vi håbe, at det også kommer til at gøre sig gældende på andre områder,« siger hun til Information.

Uddannelseschef i Dansk Industri Bjarne Lundager Jensen bakker ligeledes op om ministerens udmelding.

»Det er ikke så vigtigt, om universitetet er offentligt eller privat. Det er langt vigtigere, at politikerne sørger for de bedste rammer og en ordentlig finansiering af de eksisterende uddannelser,« siger han til DR Radioavisen P1.

Seneste