Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Debat

Ingolf Thuesen svarer Heine Andersen

SVAR - Kære Heine Andersen

Tak for dit indlæg i debatten. Jeg er helt enig i mange af dine grundprincipper og kan kun sige, at i den konkrete sag er ingen blevet pålagt at udføre en forskningsopgave, hvilket du tilsyneladende har misforstået.

Men forskerne er blevet tilbudt opgaven og har af egen fri vilje valgt at tage imod den. Hvis forskerne havde sagt nej tak, havde vi også afvist at foretage udredningen. Jeg synes, du skulle tale med de involverede forskere og få historien fra deres side også. Det ville være god praksis.

For mig handler forskningsfrihed om, at forskerne skal have både mulighed for at sige nej tak og ja tak til opgaver. Forskerne har fra begyndelsen haft indsigt i formulering af rekvisitionen og overfor ministeriet gjort opmærksom på, hvad der var muligt inden for de afsatte tidsrammer. Det var også en aftale fra begyndelsen af projektet, om end ikke konkretiseret i kontrakten, at arbejdet ville blive offentliggjort, men ikke hvornår. Efterfølgende blev det så aftalt, at det skulle ske senest tre måneder efter afleveringen.

Personligt er jeg faktisk imponeret over, hvor langt man er nået, og medier og politikeres forsøg på faglig miskreditering af forskerne har været uberettigede, usaglige og polemiske.

Med venlig hilsen

Ingolf Thuesen
institutleder

LÆS: Heine Andersens kritik af burkaundersøgelsen og KU

Seneste