Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Navne

Institut for Kunst- og Kulturvidenskab fik ny leder under lockdown

Navne — Ny institutleder Helle Munkholm Davidsen siger, at hun ser frem til at møde sine studerende i den fysiske virkelighed.

Hvem er hun?

Helle Munkholm Davidsen er uddannet cand.phil. i litteraturhistorie fra Aarhus Universitet og har en ph.d. i litteraturvidenskab fra Syddansk Universitet med semiotik og litteratur som forskningsfelt.

Hun har tidligere været forskningschef for Center for Innovation og Entreprenørskab på professionshøjskolen VIA University College, og hun har erfaring med undervisning, forskning og ledelse, både fra VIA University College og fra professionshøjskolen UCL.

Hun har forsket i entreprenørskab som forandringspædagogik og dannelsesprojekt, såvel som innovation som æstetisk, semiotisk og kognitiv forestillingsevne.

SKRIV DIG OP TIL UNIAVISENS NYHEDSBREV HER

Hvorfor læser jeg om hende nu?

Helle Munkholm Davidsen blev 1. maj 2020 institutleder på Institut for Kunst- og Kulturvidenskab på Det Humanistiske Fakultet ved Københavns Universitet. Instituttets uddannelser omfatter fag som litteraturvidenskab, kunsthistorie og musikvidenskab.

Her tager Helle Munkholm Davidsen over fra Mette Sandbye, der havde siddet på posten siden 2012. Mette Sandbye gjorde sig bemærket i de landsdækkende medier i efteråret 2019, da hun sammen med instituttets studieleder udsendte en mail til sine ansatte, der opfordrede til at gøre brug af kønsneutrale tiltaleformer i undervisningen af hensyn til minoriteter.

LÆS OGSÅ: Inkluderende tiltale: Undervisere på Humaniora opfordres til at bruge kønsneutrale betegnelser

Det er nu tidligere dekan på Det Humanistiske Fakultet Jesper Kallestrup, der stod for nyansættelsen på IKK, og han kommenterer den i en artikel på universitetets intranet, KUnet:

»Hun [Helle Munkholm Davidsen] har sin uddannelse og sin forskningsmæssige baggrund i litteraturvidenskaben, og hun har de seneste år som leder formået at kombinere den faglighed med innovation, læring og anvendelse. Jeg er helt sikker på, at den kombination bliver en stor gevinst for instituttet – og for hele fakultetet.«

Skal jeg gøre noget?

Hvis du har din gang på instituttet, kan du glæde dig til snart at træffe Helle Munkholm Davidsen fysisk. Det er i hver fald noget, hun selv ser frem til, siger hun til Uniavisen, for det har været mærkeligt for hende at blive hyret til et job på en lukket arbejdsplads. Der har dog været masser af virtuel dialog i ledelsesgruppen på instituttet, siger hun.

»Verden bliver på en måde mere overskuelig og nem at håndtere, når alt foregår gennem Zoom-vinduer (…) det er jo ret effektivt at kunne mødes sådan. Så jeg synes, jeg hurtigt er blevet indrullet i den fælles digitale virkelighed,« siger Helle Munkholm Davidsen.

»Jeg har ikke rigtig mødt nogle studerende endnu. Det der med at møde et åbent universitet med liv på gangene, det bliver fantastisk.«

Seneste