Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Institutrådsvalget er afgjort

UNIVERSITETSDEMOKRATI - 28,4 procent af de stemmeberettigede afgav deres stemme på de 12 institutter, hvor der var kampvalg. På fire institutter var der for få kandidater til alle pladserne. De blev derfor fordelt ved lodtrækning blandt det videnskabelige personale og det teknisk-administrative personale.

De første valg nogensinde til de nye institutråd på Københavns Universitet er nu overstået.

Trods problemer med den elektroniske afstemning endte stemmeprocenten på 28,4 procent i gennemsnit på de 12 institutter hvor der var kampvalg.

Der blev gennemført i alt 16 afstemninger, da både det videnskabelige personale (VIP), Det teknisk.administrative personale (TAP) og de ph.d.-studerende skulle stemme på enkelte institutter.

Flest TAP’er stemte

Valgsekretær Preben Liljendahl havde forventet en stemmeprocent på cirka 20 procent, så han vurderede, at 28,4 procent var »ganske tilfredsstillende«, da Valgresultatet blev offentliggjort den 20. marts præcis klokken 12.15.

Nordisk Forskningsinstitut, hvor 63,6 procent af TAP´erne havde afgivet deres stemme, udmærkede sig med den absolut højeste stemmeprocent.

på Institut for Klinisk Medicin havde blot 7,7 procent af VIP’erne tilgengæld ulejliget sig med at logge ind på KUnet og vælge deres repræsentant.

Formand trak lod

Jesper Lau Hansen, professor ved Det Juridiske Fakultet og formand for Valgstatutudvalget på Københavns Universitet (KU), måtte ty til lodtrækning mellem
konkurrerende kandidater der havde fået lige mange stemmer, før alle pladser var besat, og han kunne godkende, at alt var gået til efter reglerne.

Valgstatutudvalget, der er nedsat af rektor og består af repræsentanter for VIP, TAP og de studerende, har til opgave at tilrettelægge og gennemføre valg på KU.

Institutrådene tiltræder den 1. april i år.

Se valgresultatet i pfd-filen.

clba@adm.ku.dk

Seneste