Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

It-uddannelser er for akademiske

NYHEDSOVERBLIK TORSDAG - It-uddannelser er for akademiske - For mange vil stå som medforfattere på videnskabelige artikler - KU: Intet problem med medforfattere - Dom i Højesteret kan give 'tsunami af ændringer' i sociale afgørelser.

It-uddannelser er for akademiske

Det danske uddannelsessystem er for teoretisk og for akademisk, lyder kritikken fra en it-iværksætter, der har svært ved at finde kvalificerede ansøgere til ledige stillinger i sin virksomhed. Andre it-virksomheder slås med det samme problem, skriver Politiken. Universiteterne peger på, at det kan være svært at indrette uddannelserne, så erhvervslivet får de kandidater, som det har brug for. Derfor uddanner de bredt i stedet for specifikt.

For mange vil stå som medforfattere på videnskabelige artikler

Ph.d.-studerende ved Københavns Universitet (KU) Arun Micheelsen blev overrasket over et krav fra professor Arne Astrups Opus-center om, at yderligere to forskere skulle stå som medforfattere til en videnskabelig artikel, som han ville skrive ud fra sit ph.d.-projekt. Professor Peter Sandøe, der er medansvarlig for ph.d.-kurser i god videnskabelig praksis på Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet ved KU, siger til Politiken, at presset efter at publicere videnskabelige artikler er så stort, at der er mange, der optræder ufortjent som medforfattere.
Politiken, 1. sektion, side 8, torsdag 23. maj 2013.

KU: Intet problem med medforfattere

En notits i Politiken citerer KU’s prorektor Thomas Bjørnholm for at sige, at det ikke er noget udbredt problem på universitetet, at forskere står som medforfattere på artikler, de ikke reelt har bidraget til. KU har blandt andet tilsluttet sig de såkaldte Vancouver-regler, der blandt andet fastslår, at »en forfatter skal have ydet et væsentligt bidrag til udarbejdelse af den endelige artikel«.
Politiken, 1. sektion, side 8, torsdag 23. maj 2013.

Dom i Højesteret kan give ‘tsunami af ændringer’ i sociale afgørelser

Hvis Køge Kommune får medhold i en sag imod Ældresagen i Højesteret i dag, så vil den få betydning for, hvordan al offentlig hjælp bliver uddelt fremover. Det siger professor i socialret ved KU Kirsten Ketcher til Politiken. Hvis Køge Kommune får medhold, vil andre kommuner gribe dommen med kyshånd, mener hun. Dommen vil gøre det muligt at skære i både ældrehjælp, handicaphjælp og anden social hjælp, og Dansk Handicapråd frygter en ‘tsunami af ændringer’.

anfj@adm.ku.dk

Seneste