Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Debat

Jamie Timmons: Klarlund gjorde vores disput offentlig

BESKYLDNINGER - Den skotske professor Jamie Timmons kommenterer i et indlæg Uniavisens artikler om de anklager, han har rejst mod professor Bente Klarlund Pedersen.

Det er vigtigt at kende kronologien bag offentliggørelsen af den rapport, jeg har sendt til Udvalgende vedrørende Videnskabelig Uredelighed om professor Bente Klarlund Pedersen.

Jeg sendte min rapport i fortrolighed til universitetet og embedsværket i ministeriet den 18. april klokken 14.30, og Klarlund Pedersen modtog samtidig en kopi. Det afgørende er, at det var professor Klarlund Pedersen, som først besluttede at gøre min rapport offentlig ved at gå til medierne.

Professor Pedersen gav, i løbet af få timer, Poul Pilgaard Johnsen fra Weekendavisen et interview og adgang til at citere rapporten. Derefter bragte Weekendavisen professor Klarlund Pedersens version af sagen, som var online den 19. april.

Imidlertid indeholdt artiklen i Weekendavisen adskillige fejl. Derfor sendte jeg den 21. april, og i dagene efter, rapporten til en række universitetsfolk, så de kunne bedømme sagens fakta, sådan som de fremgår af rapporten, i stedet for at være overladt til andenhåndsoplysninger i danske aviser.

Seneste