Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

»Jeg har glædet mig over min akademiske frihed«

TILBAGEBLIK - Vi har bedt en række KU-personligheder om at se tilbage på 2012. Her fortæller juraprofessor Ditlev Tamm om glæden ved den akademiske frihed - selv når man er skeptisk overfor meget af det sker på universitetet.

Hvad har gjort størst indtryk på dig i år?
Af ydre begivenheder måske nok finanskrisens omfang og virkninger især i det sydlige Europa.

Hvilken begivenhed har defineret dit 2012 på Københavns Universitet?
Ingen særlig. Jeg har forsket, undervist og administreret og glædet mig over min akademiske frihed, som fortsat giver mig mulighed for at beskæftige mig med det, jeg har lyst til – og det har jeg meget lyst til at blive ved med det.

Jeg skeptisk over for meget, der foregår omkring mig, og af samme grund lader jeg ikke mit liv bestemme af årets gang på KU, men har mine egne ’ups and downs’.

Hvad er dine håb for KU-året 2013?
Formentlig er jeg ikke ene om med både forhåbning og en vis usikkerhed at se frem til udpegelsen af Universitetets rektor for den kommende periode.

Seneste