Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Studieliv

»Jeg ser også jobbet som et virkelig fedt springbræt«

Studiejob — 73 procent af alle studerende har et job ved siden af studiet. Idil Abdiaziz Nor studerer statskundskab og er studentermedhjælper i Finansministeriet.

Jeg startede på jobbet midt under finanslovsforhandlingerne sidste år og fik med det samme lov til at se, hvad der sker i de afgørende forhandlinger om dansk økonomi. Jeg var med til at sørge for, at der var mødemateriale på bordene, som politikerne faktisk sad og brugte. Det var virkelig cool.

Jeg sidder jo lidt i kernen af den politiske proces, og det synes jeg er ret vildt, at jeg allerede får lov til, selv om jeg kun er studerende. Jeg føler mig som en lille del af et stort hjul, hvor jeg er med til at sikre landets demokratiske legitimitet. I starten var jeg ret angst for at lave fejl, men jeg fik heldigvis en masse hjælp og støtte, så det er bedre nu.

Mange af mine opgaver er meget lavpraktiske eller administrative. Hver dag skal jeg for eksempel indsamle en masse dokumenter fra forskellige kontorer i ministeriet, som finansministeren har med sig rundt til møder og forhandlinger.

Inden jeg startede, var jeg bange for, at finansministeriet var personlighedsløst. Sådan lidt kassetænkende–eller»robottet«. Min fordom har dog vist sig at være helt forkert. Der er en frisk jargon på kontoret, og folk har humor og er meget forskellige. Det blev jeg lidt overrasket over.

Egentlig er jeg mest interesseret i international politik, som jeg skrev bachelor om, så det var lidt tilfældigt, at jeg havnede i Finansministeriet. Jeg vil stadig gerne prøve noget andet – for eksempel har jeg en drøm om at arbejde på en ambassade.

Jeg ser også jobbet som et virkelig fedt springbræt. Det ser godt ud på cv’et, og de kompetencer og erfaringer, jeg får så tæt fra den politiske proces, tror jeg, at jeg kan bruge over alt.

Læs også »FØRSTE GANG JEG FIK LOV TIL AT ÅBNE EN MONTRE OG RØRE VED EN UDSTILLET GENSTAND, TÆNKTE JEG BARE: WOW.« Sandi Rizvić læser klassisk arkæologi og er studentermedarbejder på Thorvaldsens Museum.

Seneste