Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Debat

»Jeg stemmer på samarbejde på tværs af Københavns Universitet«

VALGKAMP - Kun ved at samarbejde på tværs af fakulteter og politiske ståsteder, kan de studerende påvirke deres hverdag, og kun sammen kan de skabe det universitet, de selv ønsker, skriver Bjarke Rubow fra Studenterrådet.

Nu er tiden på året kommet, hvor valget til studienævn, akademiske råd og Københavns Universitets bestyrelse går i gang.

Jeg læser Europæisk Etnologi, og sammen med mit fagråd, EtnoLogen, støtter jeg Studenterrådets spidskandidater Louise Lipczak Hansen og Laura Toftegaard Pedersen.

I EtnoLogen stiller vi op til studienævnet og har igen i år valgt at stille op til KU’s bestyrelse sammen med de andre fag på Saxo-instituttet. Det gør vi under navnet Saxo-fagrådene, og stemmer man på os, støtter man Studenterrådets spidskandidater.

Det har vi valgt at gøre, fordi vi som en forening, der samler alle sociale, faglige og studenterpolitiske aktiviteter på Europæisk Etnologi, føler os som en naturlig del af Studenterrådet.

Studenterrådet samler fagrådene

Jeg har personligt valgt at give min støtte og tid til Studenterrådet, fordi mine erfaringer på KU viser, at der er behov for et stærkt samarbejde mellem os studerende på tværs af universitetet.

Det samarbejde har vi i Studenterrådet, som samler fagrådene på alle KU’s fag.

Når politikerne gennemfører økonomiske pakker, der efterlader vores universitet med besparelser på millioner af kroner – noget der har ramt mit eget fag Etnologi hårdt – og når dekanerne vælger at nedlægge fag uden at lytte ordentligt til de studerendes ønsker, som det er sket på Humaniora, så ser jeg nødvendigheden af en stærk fælles organisation.

Vi skal tro på indflydelse

Københavns Universitet kan synes uoverskueligt at ændre og påvirke, men vi må tro på, at det kan lade sig gøre! Jeg tror på, at kun ved at samarbejde på tværs af fag, fakulteter og politiske ståsteder, kan vi studerende påvirke vores hverdag på KU, og kun sammen kan vi skabe det universitet, vi ønsker.

Derfor stemmer jeg på EtnoLogen til mit studienævn, HUMrådet til akademisk råd på Humaniora og Studenterrådets spidskandidater Louise og Laura til KU’s bestyrelse.

uni-avis@adm.ku.dk

Seneste