Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Jesper Petersen er ny uddannelses- og forskningsminister

Den hidtidige politiske ordfører for Socialdemokratiet afløser Ane Halsboe-Jørgensen, der skal være kultur- og kirkeminister.

En rokade i regeringen betyder, at Danmark får ny uddannelses- og forskningsminister.

Valget er faldet på 39-årige Jesper Petersen, der hidtil har været politisk ordfører for Socialdemokratiet, men nu forfremmes til minister.

Det oplyser Statsministeriet.

Han overtager posten fra Ane Halsboe-Jørgensen, der efter over to år som uddannelses- og forskningsminister rykker til Kultur- og Kirkeministeriet.

Ministerrokaden kommer, efter at den nu tidligere kultur- og kirkeminister Joy Mogensen har forladt Christiansborg. På Facebook skrev hun, at hun var løbet tør for overskud oven på tabet af sin datter og en hektisk periode med coronahåndtering.

Jesper Petersen, der har en bachelor i Statskundskab fra Københavns Uniersitet, blev valgt ind i Folketinget for SF i 2007, men forlod partiet i 2013, da han var uenig i den politiske linje, som daværende formand Annette Vilhelmsen havde lagt.

Han meldte sig ind i Socialdemokratiet, hvor han både har været finans- og skatteordfører, inden han blev politisk ordfører, da partiet vandt regeringsmagten i 2019.

Statsministeriet oplyser, at de nye ministre vil blive præsenteret klokken 11 mandag ved Amalienborg, men grundet situationen i Afghanistan udskydes de officielle ministeroverdragelser til et senere tidspunkt.

Seneste