Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Jørgen Honoré: Det passer ikke, at universiteter er pengetanke

NYHEDSOVERBLIK TIRSDAG - Jørgen Honoré: Universiteter er ikke pengetanke - Nu kan du få erstatningsferie for din syge ferie - Lærerstuderende kan få adgang til universiteter - LA: Fjern loftet på 500 timer for eksterne lektorer.

Jørgen Honoré: Universiteter er ikke pengetanke

I et indlæg i Information opponerer direktør for Københavns Universitet (KU) Jørgen Honoré imod den opfattelse, at universiteterne skulle vælte sig i penge. Det sker efter, at medierne i de seneste dage har skrevet om universiteternes store opsparede overskud, som politikere kan opfatte som overfinansiering. Jasper Winkel, kommunikationschef for KU, skrev i øvrigt allerede 26. april om samme problemstilling i nyheder.ku.dk (kræver login).

Nu kan du få erstatninsgferie for din syge ferie

Folketinget har ændret ferieloven, så du fremover kan få erstatningsferie, hvis du bliver syg i din ferie, skriver nyheder.ku.dk (kræver login). Ændringen gælder, hvis du er syg i mere end fem dage i din ferie. Også for udenlandske medarbejderes ferieafvikling er der kommet nye regler.

Lærerstuderende kan få adgang til universiteter

Med den kommende reform af læreruddannelsen skal det blive muligt for lærerstuderende at læse fag på universiteterne, mener forligsparterne bag reformen, der har et flertal bag sig i folketinget. Det skriver Altinget.dk.

LA: Fjern loftet for eksterne lektorer

Liberal Alliance (LA) vil af med den regel, der i dag forhindrer eksterne lektorer i at arbejde mere end 500 arbejdstimer per akademisk år, skriver Altinget.dk. LA har i et udvalgsspørgsmål bedt uddannelsesmnister Morten Østergaard (R) forholde sig til loftets konsekvenser.

Seneste