Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Jørgen Honoré: »KU har effektiv administration«

Selvom Videnskabsministeriets egen opgørelse viser, at der har været stigende administrationsomkostninger de seneste år, afviser Københavns Universitets universitetsdirektør Jørgen Honoré, at der sker overadministration.

Videnskabsministeriets egne tal viser, at administrationsudgifternes andel af omsætninger er steget fra 15 procent i 2007 til 16,5 procent i 2009, men Jørgen Honoré, universitetsdirektør på Københavns Universitet (KU), siger til Ingeniøren.dk, at det ikke skyldes mere administration på KU, og at universitetets administration i dag ligger mere centralt for at gøre den mere effektiv.

LÆS ARTIKEL: KU: »Vi har en effektiv administration«

Ministeriet må udstede færre regler

Jørgen Honoré forklarer Videnskabsministeriets tal på følgende måde, selvom KU’s egen opgørelse angiveligt ikke skulle være direkte sammenlignelig med andre opgørelser:

»Hvis politikerne ønsker at reducere administrationen markant, kræver det, at ministeriet udsteder færre regler. Eller at de videnskabelige medarbejdere er parate til at løfte flere administrative opgaver på for eksempel studieområdet – det er næppe hensigtsmæssigt for forskningen eller noget forskerne selv ønsker,« siger Jørgen Honoré.

anfj@adm.ku.dk

Seneste