Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Julefri julekalender - afsnit 2: Aalborgsex

SEX, VIDEO, AALBORG - Hvorfor er 'Aalborg' altid det tredje ord, der falder en ind, når man har tænkt 'sex' og 'video'?

Julen står for døren, og der bliver den. Her på avisen har vi allerede fået rigeligt medister og marcipan. Så velkommen til Universitetsavisens julekalender 2010, der hverken starter den 1. december eller kommer til at have 24 afsnit.

Temaet for årets julefri julekalender er: Skole.

Vi planlægger at servere en velkomponeret rullepølse af hiphop, arbejdsløshedsanekdoter og universitetsnihilisme. Og andet afsnit tager os til Aalborg.

Sexvideo i Aalborg

En sælsom sexsag har igen flyttet fokus fra Aalborg Universitet (AAU)’s forskningssamarbejder om udviklingen af nye typer fladskærmsglas.

En professor er, ifølge Nordjyske, blevet irettesat, fordi han har arrangeret timelange sexorgier i et teknikrum på universitetet. Nogen har i det skjulte filmet professoren og hans sexsammensvorne og tilsyneladende overdraget videomaterialet til universitetets ledelse.

Det er en trist historie, men det er ret godt julekalenderstof.

Blot endnu en sexsag

Til gengæld kan ingen, der kender til virkeligheden på Aalborg Universitet, blive overraskede over denne videoafsløring, som kun er den seneste. Universitetsavisen har tidligere beskrevet, hvordan Aalborg Universitet i en viral markedsføringskampagne blev udsat for et seksuelt overgreb, der omfattede hele institutionen.

AAU’s ledelse har desuden fra højeste niveau medvirket til, at Østre Havn i Aalborg blev forsynet med et par gigantiske kvindebryster på et manipuleret luftfoto.

LÆS: Om den virale kampagne, der kørte af sporet for Aalborg Universitet

Denne gang lyder medierapporterne, at der er tale om avanceret sex i Aalborg. Men hvorfor netop munkesex?

Avanceret sex er kedelig

Der er noget paradoksalt kedsommeligt ved avanceret sex, fordi folk, der har avanceret sex, hvis man skal tro de endeløse dokumentarudsendelsesrækker om avanceret sex på mainstreamkanalerne, har avanceret sex på de samme fire-fem forskellige måder. Munkesex er måske endda den mest traditionelle slags avanceret sex, der findes.

Men munkesex har også, retfærdigvis, mange fornuftige selling points. Der er det kultiske element – seksualiteten fejret i en ophøjet form eller – i en pervers drejning – seksualiteten som middel til at korrumpere det ophøjede.

Dertil kommer det iboende syndige ved munken som seksuel figur og dermed potentialet for at hengive sig til og afsøge det seksuelt flove eller ydmygende med eller uden en sadomasochistisk dimension.

Kortfattet rektor

Rent fysisk er der et stimulerende aspekt i den kradsende uldkåbe, der skriger efter at blive krænget af, og selvfølgelig potentialet i det kønslige spil med at iføre sig en form for mandlig burka, foruden, selvfølgelig, det seksuelle lotteri, munketøjet så at sige genererer af sig selv i form af de spekulationer, som en kåbe til enhver tid må påkalde sig om, hvad der er indenunder + bærerens triumferende ha-hah!, når det bliver afsløret.

Alt dette er selvfølgelig faret igennem hovedet på rektor ved Aalborg Universitet, da han af TV2 Nord blev afkrævet en kommentar til afsløringerne. Men Finn Kjærdam valgte at fatte sig i korthed og kun sige to indbyrdes modstridende ting:

»Sådan noget kan ikke finde sted, og det vil ikke finde sted mere.«

Med en enkelt tilføjelse: »Og noget andet er, om der er foregået noget ulovligt.«

Det fremgår ikke, om AAU-rektoren tænker på lovligheden i det afslørede eller det forhold, at folk videooptager hinanden anonymt på Aalborg Universitet (selvfølgelig gør de det!).

KU’s egen uro

Københavns Universitet har hidtil været forskånet for sexskandaler, der tåler sammenligning med dagliglivet på AAU, hvor menneskekroppene, må man forestille sig, kaster sig viljeløst rundt i et brusende og frådende hormonelt hav.

I marts 2006 var der i en kort periode uro på Det Samfundsvidenskabelige Fakultet, fordi to adjunkter herfra havde byttet tyggegummi på trappen ved Fiolbiblioteket.

uni-avis@adm.ku.dk

Seneste