Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Debat

Julemanden skal sikre KU plads i top ti

DEBAT / NEDSKÆRINGER 2 - For nylig præsenterede Lars Løkke sine ti ønsker for Danmark anno 2020 for et (ud fra billederne at dømme) træt publikum på Venstres landsmøde

Løkkes ti ønsker kan ingen dansker synes dårligt om. Vi skal blandt andet være det klogeste, rigeste, arbejdsomste og mest klimavenlige land i verden om 11 år. Hvad Løkke dog ikke løftede sløret for var, hvordan vi skal nå målene.

Et af Løkkes mål er, at Danmark i 2020 skal have et dansk universitet i europæisk top ti. Alt efter hvilken ranking-liste man foretrækker, betyder det at Københavns Universitet i løbet af de næste 11 år skal rykke et sted mellem 30 og 40 pladser op, for at vi kan nå målet. Og hvad gør regeringen så for, at vi når målet om et højtplaceret dansk universitet i 2020?

Svaret er, at regeringen sætter sin lid til julemanden, og derfor er den ikke interesseret i selv at sende flere penge til universiteterne. Det lykkedes dog oppositionen, at løfte regeringens udspil fra 90 millioner til 200 millioner kroner under globaliseringsforhandlingerne.

Det er helt afgørende at universiteterne får råd til mere forskning og mere forskningsbaseret undervisning, hvis vi skal gøre os forhåbninger om at komme i top ti. I øjeblikket er virkeligheden imidlertid, at Københavns Universitet i 2010 skal spare 100 millioner kroner og fyre 130 medarbejdere.

Hvis Løkke og Sander virkelig ønsker et højtplaceret universitet om 11 år, så må de holde op med at tro på, at julemanden klarer KU’s problemer og på, at besparelser er vejen frem.

Seneste