Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Uddannelse

Jurastuderende må fraprioritere venner og familie

PRES - Universitetsstudiet og et tilhørende studiejob kan være så tidskrævende, at mange Djøf-studerende ikke har tid til at se venner og familie jævnligt, det drejer sig blandt andet om de jurastuderende.

Flere end hver femte Djøf-studerende med studiejob har ikke tid til at forlade studieboblen for at hygge med venner eller familie bare én gang om måneden.

Det viser en undersøgelse, som fagforbundet Djøf har foretaget for MetroXpress blandt studiemedlemmerne, skriver MetroXpress.

Undersøgelsen er foretaget blandt 355 Djøf-studerende med studiejob.

Elitekultur på Jura

Ifølge MetroXpress har jurastudiet på Københavns Universitet en særlig elitekultur, hvilket studie- og karrierevejleder på det Juridiske Fakultet Ditte Krabbe bekræfter over for avisen.

»Jurastudiet har generelt et konkurrence- og præstationspræget miljø, hvor karakterer fylder meget i den enkeltes bevidsthed og i studiekulturen. Vores studerende måler sig selv og hinanden på deres karakterer, og om de har det rigtige studiejob. For en vis andel af vores studerende påvirker dette pres deres studieforløb i form af stress, eksamensangst, studiemæssig ensomhed og udskydelse af eksamener,« siger hun til MetroXpress.

På Jura vil man komme det hårde studiemiljø til livs ved blandt andet at indføre mere gruppearbejde, så de studerende kommer til at bruge hinanden som sparringspartnere frem for konkurrenter.

Læs hvad tre jurastuderende siger om studiemiljøet

Seneste