Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Jurister med død i øjnene tacklede spøgelser i opgør på Kløvermarken

SPORT - Midt i studieintroen indtog 810 kommende jurister grønsværen. Ja, du læste rigtigt. I år har Det Juridiske Fakultet på KU budt velkommen til mere end ottehundrede nye studerende. Om hjørnet venter utallige paragraffer og klausuler, men i Rus-cuppen gælder kun én regel - med kostume skal kamp vindes.

Det blæser. Himlen over Kløvermarken er utrøsteligt grå. Men fodboldstøvlerne er snørret, benskinnerne spændt, og sveden pibler allerede frem. Det er femte dag på jurastudiets introforløb og tid til den legendariske Rus-cup. De jurastuderende har nemlig ikke bare egen campus på universitetets fornemste adresse, de har også deres helt egen førsteårsfodboldturnering med 27 deltagende hold.

FOTOS: Se opgøret, som fotograf Adam Garff så det.

»I det her kostume kan jeg råbe«

På banen dyster Team Holger mod Militærhold nr. 1. Team Holger består af en håndfuld rødstribede fodboldspillere med tophuer, og taktikken er formuleret med juridisk præcision: at gemme sig. Heppekoret på sidelinjen råber retningsløst »Kom så, Holger!«, mens Coach Holger brøler, »Find Holger inde på midten!«. Team Holger er selvudnævnte underdogs, og heppekoret sukker, da fodboldsoldaten Rambo kommer flyvende ind i en tackling.

De to deltagende militærhold er begge favoritter. Kostumerne spiller en væsentlig rolle.

»Jo bedre kostumer, jo nemmere er det at leve sig ind i rollen. Når jeg har det her militærkostume på, kan jeg ligesom råbe. Man får lidt mere blod på tanden,« siger Ida, en yndefuld, krigsmalet russer. Alkohol er blacklistet doping under Rus-cuppen, ligesom jurastudiets andre introdage også er alkoholfri før klokken 16. Det ser ikke ud til at hæmme de udklædte russere.

»Fodboldturneringen er med til at tage det værste af den sociale tilbageholdenhed. Det er en god måde at bonde på,« forklarer studiekoordinator Sebastian Thoning, som er en af arrangørerne bag turneringen.

Rustur må vente

På sidelinjen gør Team Ghostbusters & Ghosts sig klar. Halvdelen af holdet er i grønne kedeldragter og har midlertidigt stillet støvsugerne, mens den anden halvdel er draperet i hvide lagner. Taktikken var at skræmme modstanderen. Men nu står de over for Militærhold nr. 2.

»Dem med død i øjnene,« gyser spøgelset Lea og erkender, at holdet til trods for professionel assistance fra en tidligere FC Vestsjælland-spiller ikke spås store chancer. Ghostbusterne går til stålet, men det lykkes dem ikke at få clearet ordentligt, og målmanden udplaceres af de camouflageklædte modstandere.

»Vi gjorde en god indsats, men banen er meget lang,« erklærer de skuffede tabere.

Om aftenen fejres sejre og nederlag med en introfest på KB13. Rusturen må de studerende vente til midten af september med.

»Vi har haft prøveforelæsninger, købt bøger og drukket øl med vores buddyhold på Butchers. Det er fint, at der er mulighed for en øl hver anden dag, men også plads til at tage den med ro,« er spillerne fra Team Domino enige om. »Fodboldturneringen er en rigtig god sammenryster.«

Regelbrud og lækkert hår

Så følger et målrigt opgør mellem Team Superhelte og Team Pædofile og Børn. Superheltene har en aktiv tutor-coach.

»Det gælder om at se godt ud, modellos,« råber han fra sidelinjen. Senere hvisker han, »Tue, bare træk tiden ud.« Superheltene er ikke bange for at bruge beskidte kneb. »Man kan jo også sende lidt ekstra spillere på banen,« foreslår Katrine.

»Coachen er blevet advaret af samtlige dommere. Vi fucker lidt med reglerne,« siger Rebecca, »det er juristernes fridag.« En tunnel på målmanden udløser jubelbrøl blandt superheltenes dedikerede fanskare.

For den fordomsfulde skribent er det ikke let at forestille sig transformationen fra hujende superhelte-cheerleaders til retsassessorer i jakkesæt. Men måske har fodbold og jura en skjult fællesnævner?

»Nej, der er ingen paralleller mellem fodbold og jura,« konstaterer Oda, men Frederik afbryder, »Jo, noget med samarbejde.« Malthe får det sidste ord: »Man skal være ambitiøs, hvis man vil til toppen. Og der er mange penge i begge dele.«

uni-avis@adm.ku.dk

Seneste