Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Kæmpeblæksprutter: 'We are family'

NYHEDSOVERBLIK TORSDAG - Kæmpeblæksprutter: 'We are family - Unge politikere finder sig ikke i domænetab - Finansudvalg godkender fusion mellem KU og IVA - Jelved fyrer næppe Katrine Winkel Holm trods utidig udskæld - Katastrofalt tab af dansk indflydelse i Bruxelles.

Kæmpeblæksprutter: ‘We are family’

Forskere ved Statens Naturhistoriske Museum, KU kan være med til at afsløre hemmeligheden om mystiske kæmpeblæksprutters udbredelse. Professor Thomas Gilbert, SNM har sammen med kollegaer undersøgt arvemateriale fra 43 kæmpeblæksprutter indsamlet overalt på Jorden. Genomerne var usædvanligt ens, hvilket er et helt utroligt fund, siger Thomas Gilbert til LiveScience. Undersøgelserne peger på, at kæmpeblæksprutternes babyer bliver spredt vidt omkring i verdenshavene af kraftfulde havstrømme. Det skriver NewScientist ifølge Videnskab.dk.

Tim Knudsen om SF-flugt: Unge politikere finder sig ikke i domænetab

Når Tim Knudsen, professor på Institut for Statskundskab på KU, betragter de tre unge SF-politikere, der er rendt af pladsen til S, ser han dette mønster: »Vi har en del unge politikere, der ikke har lavet andet end at være med i nogle ungdomsafdelinger, siden de var purunge, og så har de taget en eller anden samfundsvidenskabelig uddannelse. De har øvet sig i at være politikere i nogle kravlegårde. Almindeligt lønarbejde har de haft utroligt lidt af, og det kan give en professionalisering af dem som politikere. Og de har ikke tålmodighed til at vente med at komme i første række. For eksempel er Nanna Westerby og hendes kæreste, Thor Möger Pedersen, kommet længere ned i hierarkiet i SF, end de var før,« siger Tim Knudsen i Berlingske Tidende.
Berlingske, 21. marts 2013, 1. sektion, side 8

Finansudvalg godkender fusion mellem KU og IVA

Folketingets finansudvalg har i dag godkendt fusionen mellem Det Informationsvidenskabelige Akademi (IVA) og Københavns Universitet. Den 1. april skifter IVA, tidligere Danmarks Biblioteksskole, tilværelsen som selvstændig institution ud med en status som et institut på Det Humanistiske Fakultet, så det bliver muligt at læse Informationsvidenskab og kulturformidling på Søndre Campus. IVA har cirka 900 studerende og 85 medarbejdere. IVAs afdeling på Amager flytter til nye bygninger på KUA i 2016. IVAs afdeling i Aalborg forbliver, hvor den er. Det skriver KUnet.dk (kræver login)

Medieforsker: Jelved fyrer ikke Katrine Winkel Holm trods utidig udskæld

Katrine Winkel Holm så sig så vred på DR-journalist Martin Krasnik efter dennes interview med islamkritikeren Lars Hedegaard, at hun ringede til både Krasnik og DRs nyhedschef. Katrine Winkel Holm er bestyrelsesmedlem i DR og som Lars Hedegaard medlem af Trykkefrihedsselskabet. Socialdemokraternes kulturordfører Mogens Jensen krævede i går, at kulturminister Marianne Jelved hurtigst muligt sætter Katrine Winkel Holm fra DR-posten. Det kommer ikke til ske, mener KU-medieforsker Henrik Søndergaard: »Hvis kulturministeren fyrer et medlem på baggrund af dette, vil jeg betegne det som et meget politiserende indgreb, der vil give armslængdeprincippet et yderligere knæk,« siger han til Berlingske Tidende.
Berlingske, 21. marts 2013, 1. sektion, side 22

Marlene Wind: Katastrofalt tab af dansk indflydelse i Bruxelles

Det lykkes færre og færre unge danskere at bestå den eksamen, som EU benytter, når de skal rekruttere de klogeste hoveder, skriver Marlene Wind i dagens Politiken. I 2010 kom syv danskere igennem nåleøjet, i 2011 var tallet 6 og sidste år var det kun 2. Samtidig daler antallet af kandidater, der forsøger sig med den såkaldte concours. Problemet er det tunge bureaukrati med en årlig stopprøve. Talenterne må derefter – hvis de består – se frem til måneders uvis venten, før de – måske – måske ikke – bliver ringet op med et jobtilbud. Men da er de for længst strøget videre til i et attraktivt lobbykontor eller i Europaparlamentet, hvor ansættelsesprocedurerne er langt smidigere.
Politiken, 21. marts 2013, kultur, side 7

Seneste