Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Der var kage og krammere til årets Immatrikulation

Studiestart — Til fredagens immatrikulation strømmede de nye, spændte og storsmilende studerede til Frederiksberg Campus for at give hånd til rektor.

Immatrikulationen, den officielle indskrivning på KU, var i år flyttet væk fra Frue Plads og ind i uvante rammer på Frederiksberg Campus. På trods af flytningen mødte mange tusinde studerende troligt op for at grine, lære hinanden bedre at kende og stikke deres nye rektor en highfive i farten.

Uniavisen var med fra start til slut – se om du kan spotte dig selv eller nogle af dine nye studiekammerater på billederne.

Mange studerende stod allerede i kø, da vi dukkede op.
image:
En halv time før pladsen åbner er der godt fyldt ved indgang Øst.
image:
Når KU ikke længere udskænker øl til immatrikulationen, må man jo have med hjemmefra!
image:
image:
Kampen om den perfekte græsplet er i gang. Det er ikke lige sådan at finde et sted alle kan sidde, når der er traktorspor på det meste af græsplænen.
image:
En glad repræsentant fra Eskimologi. Mange af de studerende havde skilte eller flag med, så de var lettere at få øje på.
image:
Der var masser af #geolove i luften. #alterlove
image:
De nye jurister var nemme at få øje på. Vi hører, at paragrafrytteri skulle være en farlig affære.
image:

Efter en time, hvor de studerende havde fundet sig på plads og spist en pølse til lyden af KU’s Big Band, trådte rektor Henrik C. Wegener på scenen. Med sig havde han universitetets dekaner, prorektorer og universitetsdirektør, som han præsenterede for de studerende, inden han holdt sin første immatrikulationstale som rektor for Københavns Universitet.

 

 

Rektors tale høstede både klapsalver og grin fra de fremmødte.
image:
image:
Mange studerende stod og ventede på at give hånd til rektor Henrik C. Wegener eller prorektor Lykke Friis. Det er lige før køen var længere end køen til dametoilettet efter en koncert på Orange scene.
image:
På trods af den lange kø var stemningen høj.
image:
Dekan på Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Troels Østergaard Sørensen havde også tid til at hyggesnakke med de nye studerende.
image:
Dekan på Det Natur- og Biovidenskabelige Faktutet John Renner Hansen gav både kage og gode råd om studielivet med på vejen.
image:

Immatrikulationen sluttede kl. 16.30, men det gjorde festen ikke. Mange af de nye studerende og deres tutorer fortsatte til Studenterhuset i  Købmagergade, som åbnede dørene for et kæmpe afterparty.

# Skriv kommentar
Share

Join the discussion

Seneste