Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Kamp om rektorposter

Hvem søger stillingen som rektor for Københavns Universitet? Det er det store spørgsmål der optager sindene på KU for tiden. Den nuværende rektor, Linda Nielsen, har meldt sig i feltet af ansøgere.

11-06-2005 – Af

Der er ansøgningsfrist den 12. august, og KU’s bestyrelse forventes på sit møde den 27. september at afgøre hvem der skal ansættes som ny rektor.

Umiddelbart efter ansættelsen af den ny rektor vil stillingerne som prorektor og dekaner for de forskellige fakulteter blive opslået.

På Danmarks Pædagogiske Universitet og Aarhus Universitet har der været stor spænding om rektoransættelsen.

Bestyrelsen på Aarhus Universitet skulle på sit møde sidste fredag have ansat den nye rektor, men har valgt at udskyde afgørelsen til slutningen af juni.
Om det er uenighed i bestyrelsen om hvem der skal ansættes, eller om man udskyder ansættelsen på grund af lønforhandling, vides ikke.

Der er i alt indkommet syv ansøgninger til rektorstillingen på Aarhus Universitet. Blandt ansøgerne er den nuværende rektor, Niels Chr. Sidenius, men han udfordres af den politisk tunge modkandidat Lauritz B. Holm-Nielsen.

Han har været administrator i mange år, men har en fortid som forsker på AU og var blandt andet dekan på Naturvidenskab 1976-79. Han er pt. udviklingsrådgiver i Verdensbanken, men er en kendt skikkelse i danske forskningspolitiske kredse som medlem af diverse råd og udvalg gennem årene.

På Danmarks Pædagogiske Universitet har bestyrelsen enstemmigt valgt at genansætte Lars-Henrik Schmidt trods et stærkt felt af ansøgere. Der var i alt fire ansøgere til rektorposten, og heraf har de to tunge modkandidater professor Niels Egelund og lederen af Learning Lab, Hans Siggaard Jensen, valgt at være åbne om deres kandidatur.

Ifølge formanden for bestyrelsen, biskop Kjeld Holm, er valget af Lars-Henrik Schmidt begrundet i hans store erfaring, hidtidige resultater og hans visioner for fremtiden, skriver FORSKERforum.

Seneste