Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Karakterer til debat

Forenede Studenterråd er glade for den debat om et nyt karaktersystem der er opstået i kølvandet på karakterkommissionens udspil.

FSR har længe efterlyst en grundlæggende debat om formålet med et karaktersystem og hvordan man sikrer brugbare evalueringer af de studerende. Ifølge FSR er karakterkommissionens udspil flere steder uklart og mangelfuldt.

»Kommissionen forholder sig desværre ikke til hvordan skalaen skal bruges som et fagligt og pædagogisk bedømmelsesredskab. Det er vigtigt at sørge for at karakterskalaen kan sammenlignes internationalt, men først og fremmest skal den kunne bruges til undervisning og uddannelse,« udtaler FSR-formand Peter Dalby.

FSR mener at et evalueringssystem som kun baserer sig på tal, ikke fungerer som evaluering for den enkelte studerende.

»Et effektivt evalueringssystem indeholder både mundtlige og skriftlige tilbagemeldinger og foregår i et samspil imellem underviseren og den studerende. Desværre er der alt for mange steder ikke tilbagemeldinger på de rå karakterer – og det er et større problem end at karakterskalaen ikke er tidssvarende. Universiteterne får simpelthen ikke penge nok til at kunne give alle studerende reel tilbagemelding på deres indsats hvilket er under al kritik. Når det problem er løst, kan vi for alvor begynde at se på talrækker i et karaktersystem,« siger Peter Dalby.

Seneste