Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Karrievejledning af studerende skraber bunden

NYHEDSOVERBLIK TORSDAG - Karrievejledning af studerende skraber bunden - »Der er behov for ekstra karrievejledning« - Tidligere KU-rektor i spidsen for Det Kriminalpræventive Råd - Studerende får lov at låne 100.000 til studier i udlandet.

Karrievejledning af studerende skraber bunden

Det værste på universiteterne er karrievejledningen, er konklusionen på en ny undersøgelse fra uddannelsestænketanken DEA, skiver MetroXpress. Utilfredsheden med it-faciliteter, laboratorier og undervisningstimer kan ikke slå utilfredsheden med karrierevejledningen. Det er tydeligt, at der i uddannelsessystemet er meget lang vej til arbejdsmarkedet, mener en konsulent i DEA. Uddannelsesminister Morten Østergaard (R) mener, at universiteterne er nødt til at gøre deres karrierevejledning bedre.

»Der er behov for ekstra karrievejledning«

22-årige statskundskabsstuderende på KU, Johanne Rao Jensen, siger til MetroXpress, at hendes studie er et generaliststudie, hvor nogle kan ‘knække nakken’ i forhold til at få et job efter uddannelsen. ‘Man skal henvende sig for at få vejledning. Det er ikke sådan, at vejledningen kommer af sig selv. personligt får jeg mest ud af at høre på statskundskabskandidater i job fortælle, hvordan de er nået til dette job’, siger hun.

Tidligere KU-rektor i spidsen for Det Kriminalpræventive Råd

KU’s første kvindelige rektor, Linda Nielsen, står til at blive udpeget som ny formand for Det Kriminalpræventive Råd, erfarer Berlingske. Linda Nielsen skal afløse juraprofessor Eva Smith, der trækker sig efter 16 år på posten.

Studerende får lov at låne 100.000 til studier i udlandet

Som en del af regeringens internationaliseringsstrategi skal studerende, der vil studere i udlandet, lettere kunne få taxameterpenge med sig til alle uddannelser, skriver Politiken. Med ændringen bortfalder den ene af to godkendelser, så en godkendelse af SU automatisk medfører godkendelse til et udlandsstipendium. Berlingske skriver, at regeringen vil yde lån på op 100.000 kroner til studerende, så de kan betale studieafgiften på de mest prestigefyldte universiteter i USA og England.

Seneste