Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Katherine Richardson roser Lykke Friis

Med Lykke Friis’ ministerudnævnelse mister Københavns Universitet en fremragende udenrigsminister, men regeringen har måske fundet en af de få, der kan udfylde pladsen efter Connie Hedegaard, mener prodekan og KU’s førende klimadiplomat Katherine Richardson

Når Lykke Friis i dag træder ind i regeringens rækker som ny klima- og energiminister, efterlader hun sig et tomrum på Københavns Universitet, som bliver svært at udfylde. Det mener Katherine Richardson, prodekan ved Det Naturvidenskabelige Fakultet.

»Hun har været fremragende. Hun og Ralf Hemmingsen har suppleret hinanden sublimt. Ralf har haft øjnene på de indre linjer, mens Lykke har været udenrigsministeren,« siger hun og håber, at den ny prorektor, der tiltræder til januar på samme måde kan indgå i et ’parforhold’ med rektor

»Det kan være meget godt at få en med nye øjne på universitetet. Det havde Lykke også, da hun kom fra Dansk Industri, og hun har været god til at bygge bro til omverdenen. Vedkommende må også gerne have et godt øje til de studerende. Studiemiljøet har jo også været en af Lykkes mærkesager,« siger hun, men afviser at gætte på, hvem Friis’ afløser kunne være.

Chokeret

Katherine Richardson er formand for regeringens klimakommission, var tovholder på KU’s klimakonference i foråret, og har det seneste år rejst jorden rundt som klimadiplomat.

Hun har i lang tid arbejdet med at påvirke politikere, og hun ser positivt på et fremtidigt samarbejde med Lykke Friis på den anden side af bordet.

»Jeg har været urolig for at Connie Hedegaard skulle til EU, men Lykke har alle mulige forudsætninger for at gøre det lige så godt. Lykke mangler helt åbenlyst politisk erfaring, men til gengæld er hun nysgerrig og opsat på at samarbejde.«

»Men jeg er overrasket over, at hun bliver minister,« tilføjer Richardson. »Chokeret, faktisk. Men positivt.«

Richardson som ny Lykke?

Med sine meritter burde Katherine Richardson selv være et potentielt klimaministeremne i en regering af den ene eller anden farve. Men måske skal hun i stedet søge stillingen som prorektor?

»Det har jeg overhovedet ikke overvejet. Lige nu glæder jeg mig bare over Lykkes udnævnelse – samtidig med at jeg ærgrer mig over det tab, det er for Københavns Universitet,« siger Katherine Richardson.

Hun gør sig til gengæld ikke mange overvejelser, før hun resolut stikker Lykke Friis en karakter fra 1 til 10 efter Universitetsavisens til dagen opfundne prorektorskala.

»Hun kan ikke få mindre end 9.«

ser@adm.ku.dk

Seneste