Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Uddannelse

Katja rejser gerne ud

UDVEKSLING - Katja Årosin Laursen vil gerne enten til et tysktalende land eller til Italien på udveksling.

»Jeg er lige flyttet til København, så lige nu er det lidt ligesom at være på udveksling,« siger Katja Årosin Laursen og smiler.

Hun har læst fire år på Aarhus Universitet, men skal nu gøre sin kandidatgrad i dansk med dansk som andet- og fremmedsprog færdig på Det Humanistiske Fakultet på Amager.

Hun er en af de studerende, der har været et smut forbi Videnskabsministeriets folkevognsrugbrød, der kører rundt på en række uddannelsesinstitutioner for at få de unge til at tage en del af deres uddannelse i udlandet.

Italien ville være rart

Katja Årosin Laursen var et år i Australien i gymnasiet, og hun vil gerne af sted igen i forbindelse med sit universitetsstudium.

»Det er altid spændende at rejse, og jeg tror det er godt rent fagligt at komme ud, og så tænker jeg også meget på mit CV. Desuden er det sundt at få afprøvet sine grænser, at få lidt perspektiv på verden og at se, hvordan tingene fungerer andre steder,« siger hun.

Øverst på ønskelisten står et tysttalende land eller Italien, men hun mener ikke, at hun kan italiensk godt nok til at sidstnævnte destination er realistisk.

clba@adm.ku.dk

Seneste