Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Klar melding om Universitetsavisen

LEDER - Papirudgaven skal være Universitetsavisens bærende element, viser brugerundersøgelse, og derfor virker det besynderligt, at KU bliver ved med at beskære avisens budget.

Kære læser.

DE STUDERENDE ER VANT til turen til eksamensbordet, men for os, der laver din universitetsavis, sker det noget mere sjældent, at vi får evalueret resultatet af vores arbejdsindsats.

Det er sket nu i en længe ventet læserundersøgelse, som analysefirmaet Epinion har lavet for Københavns Universitet.

LÆS: Referat af læserundersøgelse.

Det har både været en spændende og nervepirrende oplevelse, men overordnet er vi glade for resultatet, selvom der selvfølgelig er plads til forbedringer.

Papirudgaven skal bevares

UNDERSØGELSEN VISER, at de fleste studerende og ansatte er rigtig glade for Universitetsavisen, især den trykte avis, som de gerne vil have ind ad brevsprækken derhjemme, da de så får den læst oftere, end når de selv skal hente den i en stander.

Den elektroniske avis har derimod ikke bidt sig fast endnu i læsernes bevidsthed. Epinion mener dog, at netudgaven har et kæmpe uforløst potentiale, og studerende og ansatte ønsker da også, at links til netudgaven nemt kan findes via intranettet, KUnet.

Hvad angår indholdet i avisen, så opleves det både som sagligt og relevant. På samme måde opfattes den redaktionelle uafhængighed af ledelsen som en klar styrke, idet avisen bør tilhøre alle og ikke være i lommen på nogen.

Konklusionen er klokkeklar: »Både studerende og ansatte udtrykker altså et stort ønske om, at Universitetsavisen fortsætter som papiravis og bibeholder sit format. Papirudgaven skal, ifølge studerende og ansatte, være det bærende element i Universitetsavisens formidling.«

Besynderlige besparelser

SET I LYSET af resultatet virker det besynderligt, at ledelsen på KU bliver ved med at beskære avisens budget. Sidst år blev KU’s tilskud til drift reduceret med 20 procent fra fem til fire millioner kroner, og næste år skal der spares yderligere en halv million kroner.

I år er antallet af numre således blevet reduceret fra 15 til ni, hvoraf kun to postomdeles mod fire sidste år. Ved årsskiftet må antallet af sider reduceres fra 36 til 24 sider i hvert af de ni numre, og kun et nummer vil blive postomdelt.

Budgettet er efterhånden ved at være beskåret så meget, at der ikke er plads til både at udgive papiravis og supplerende netaviser på både dansk og engelsk.

Ledelsen bør melde klart ud

REKTOR HAR INDBUDT til et seminar den 4. november, hvor interesserede kan debattere universitetsbefolkningens syn på universitetsavisen samt hvilke ønsker, der er til avisen i fremtiden.
Ledelsen bør benytte lejligheden til at melde klart ud, hvilken type avis den ønsker sig.

Ønsker den en redaktionelt uafhængig avis med selvstændig og kritisk journalistik af en høj kvalitet, bør den også bakke den op og sikre den ordentlige rammebetingelser i form af rimelig normering og faste tilskud til produktion og distribution af avisen.

Ønsker den derimod et koncernmagasin i stil med fx DTU’s blad eller nogle af de andre universiteters blade, bør den melde det ud, så læserne ved, hvad de kan forvente sig af journalistikken i bladet.

Vi håber på redaktionen, at ledelsen på KU vil lytte til universitetsbefolkningens ønsker.

Læs læserundersøgelsen her.

Seneste