Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Klimaet helt i front på KU

Københavns Universitet skal de næste par år satse massivt på forskning i klimaforandringer. Kulminationen bliver en stor international forskerkongres i marts 2009

Miljø, bæredygtighed og klimaforandringer. Det bliver de helt store satsningsområder for Københavns Universitet i de næste par år frem til FN’s store klimakonference i København i efteråret 2009.
Kulminationen bliver en stor forskerkongres om klima der skal afholdes i marts 2009 med KU som vært. Her skal 10.000 internationale topforskere komme med de videnskabelige input som verdens ledere et halvt år senere skal træffe deres beslutninger ud fra. Det er KU og dets samarbejdspartnere i IARU – den internationale stjernealliance af forskningsuniversiteter som KU var med til at oprette sidste år – der står bag kongressen. »Vi er glade for og også lidt stolte over at Københavns Universitet via sit stærke internationale netværk kan sikre at forhandlingerne kommer til at bygge på de nyeste og mest relevante forskningsresultater. IARU er en ideel platform til at arrangere en verdenskongres om klimapolitik netop fordi dens 10 medlemmer dækker hovedaktørerne i klimaforhandlingerne, fra USA i vest over Europa til de asiatiske tigre og Australien i øst,« siger rektor Ralf Hemmingsen.

Stor klimasatsning
Forskerkongressen er det mest prestigefyldte af KU’s mange initiativer på klima- og miljøområdet, men langt fra det eneste. Udover kongressen har rektoratet taget initiativ til en lang række klimaarrangementer som fx oprettelsen af nye tværgående kurser om klima og bæredygtighed, en international sommerskole, forhandlingsspil, prisopgaver og en idékonkurrence med titlen Grøn Stafet. Offentligheden kan se frem til en formidlingsserie med politikere og topforskere kaldet Copenhagen Climate Lecture Series. Serien åbnes af statsminister Anders Fogh Rasmussen den 30. november 2007 med forelæsningen »Nedtælling til København«. Læs mere om KU’s klima-satsning på www.klima.ku.dk.

Seneste