Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Kodeknækkeren

Anja Korkmaz brød KU-koden og modtog derfor Bagsidens og Institut for Quizzers (IQ) hædersbevisninger samt en vaskeægte kodet KU T-shirt

Selv om man er en sand virtuos inden for KU’sk sprogbrug, så kan man komme i tvivl. Vinderen af Bagsidens og IQ’s KU-kodequiz Anja Korkmaz er specialestuderende på Nærorientalsk Arkæologi og studentermedhjælp på Åbent Universitets sekretariat på Humaniora.

Trods erfaringer fra arbejde i studienævn, studievejledning og på studiekontoret, kunne Anja dog godt komme i tvivl et par steder i quizzen.

»Alumne bliver jo i dag mest brugt om færdige kandidater, men jeg vidste også at det kunne være en person der bor på kollegium, så jeg valgte den sidste løsning,« siger Anja Korkmaz der tydeligt husker hvordan det var at stå over for de hemmelige KU-koder som ny studerende.

»Det tog mig lang tid før jeg forstod hvad en TAP og en VIP var. Det er en uskik at bruge så mange forkortelser. Det kommer til at virke som en lukket verden.

Universitetet ville gøre livet meget nemmere for både nye studerende og sig selv som institution hvis man prøvede at afskaffe eller udskifte nogle af de mest indforståede udtryk,« mener Anja Korkmaz hvis yndlingshadeudtryk er STÅ. Og nej, løsningen var ikke imperativet til penis, men studenterårsværk. (Se løsningen på nr. 24 i boksen til højre).

»Det er et vigtigt udtryk både for den studerende og for tildelingen af penge til universitetet, så det fortjener en mere indlysende forkortelse,« siger Anja Korkmaz

Hrmpf, svarer Bagsideredaktionen og takker for de mange besvarelser og gode grin som de har givet anledning til. Hvem skulle fx have troet at en kommunikationsmedarbejder ville skyde på at strukturalisme betyder ‘nichepræget kunstretning der opstod i kølvandet på TAP-revolutionen?’ (se nr. 23).

Seneste