Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

København mangler 9.500 studieboliger

BOLIGNØD - Det er blevet sværere for studerende at finde et sted at bo i København. Ifølge en analyse fra Dansk Byggeri mangler byen 9.500 studieboliger - det er 1.000 flere end sidste år.

I boliggrupper på Facebook kan man se værelser i udkanten af København på ni kvadratmeter, der udlejes fra 5.000 kroner og opefter. Her en måned inden studiestart er et rekordstort antal førsteårsstuderende desperate efter at finde et sted at bo.

Ifølge en analyse fra Dansk Byggeri mangler der pt. 9.500 studieboliger i København. Tallet er steget med 1.000 fra sidste år, fordi antallet af studerende i hovedstaden samlet set er steget igen i år.

»Det er et generelt problem, at der bliver bygget for få mindre boliger i København – det vil sige et- og toværelses lejligheder. Det hænger ikke rigtig sammen med, at København skal være en studievenlig by. De studerende har jo ikke nødvendigvis råd til at købe en nybygget treværelseslejlighed til flere milioner,« siger Maria Shougaard Berntsen, der er konsulent i Dansk Byggeris analyseafdeling.

Alternative løsninger

På grund af den stigende boligmangel blandt studerende har man tænkt i alternativer i Aarhus Kommune, hvor der for tredje år i træk er etableret midlertidige skurvogne til de studerende. Der findes ikke noget tilsvarende projekt i København. Men ifølge Dansk Byggeri er der mulighed for at bygge nye studieboliger i hovedstaden som matcher efterspørgslen.

”Den nye planlov giver nye muligheder for at bygge midlertidige studieboliger for Københavns Kommune. Det bør kommunen benytte, selvom det er kun en midlertidig løsning på flaskehalsproblemet. Antallet af optagne på studierne stiger hvert år, og de studerende flytter jo til byen uanset hvad. Men derfor bør de ikke bo under dårlige vilkår på en sofa eller i et kælderrum,” siger Maria Schougaard Berntsen.

uni-avis@adm.ku.dk

Seneste