Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Uddannelse

København stadig bedst i Norden

Resultaterne er kommet ind for den prestigiøse rangliste Times Higher Education-QS World University Rankings. KU klarede sig nogenlunde. Fastholder sin fine position

Københavns Universitet (KU) kan trods en lille tilbagegang stadig bryste sig af at være det bedste universitet i Norden ifølge den mest prestigiøse og internationalt anerkendte universitetsrangliste Times Higher Education – QS World University Rankings.

KU er i år placeret som nummer 51 i verden og 15 i Europa mod henholdsvis nummer 48 og 12 i 2008. Aarhus Universitet er som nummer 63 nummer to i Skandinavien og svenske Lund og Uppsala følger efter på henholdsvis 67. og 75. pladsen.

»Københavns Universitet har stadig en fornem placering blandt verdens mest anerkendte universiteter. For at fastholde denne position vil vi fortsat satse på nyskabende grundforskning og uddannelse af høj international kvalitet,« udtaler Ralf Hemmingsen, rektor ved Københavns Universitet, i en pressemeddelelse.

Toppen af ranglisten er fortsat domineret af universiteter fra USA og Storbritannien, men antallet af Nordamerikanske universiteter i top 100 er faldet fra 42 sidste år til 36 i år på grund af stigende konkurrence fra europæiske og asiatiske uddannelsesinstitutioner. Harvard fra USA er fortsat nummer et.

Universiteterne bliver i undersøgelsen vurderet på baggrund af en række kriterier, for eksempel videnskabelige citationer og vurdering fra forskere og erhvervsliv. Man skal være varsom med at sammenligne resultaterne fra år til år, da ændringer i opgørelsesmetoden varierer fra år til år.

KU var placeret som nummer 93 i 2007 og 54 i 2006.

Læs mere på vores engelske site University Post her.

luci@adm.ku.dk
clba@adm.ku.dk

Seneste