Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Københavns Universitet får ny universitetsdirektør

NY I JOB - KU's bestyrelse har fundet afløseren for Jørgen Honoré. Universitetets nye direktør bliver 48-årige Jesper Olesen, der forlader en stilling som administrationsdirektør i Erhvervs- og Vækstministeriet.

En enig bestyrelse har ansat Jesper Olesen som ny universitetsdirektør. Jesper Olesen er uddannet cand.scient.pol. og kommer fra et job som administrationsdirektør i Erhvervs- og Vækstministeriet.

Her har han siden 2011 har haft ansvaret for koncernstyring og organisationsudvikling, de tværgående økonomistyrings- og HR-opgaver samt håndteringen af ministeriets selskaber.

Som administrationsdirektør gjorde han sig blandt andet bemærket i medierne under et alvorligt hackerangreb på ministeriet i 2012, da han valgte at lægge store dele af it-systemerne ned, fordi de kunne indeholde kritiske eller fortrolige data.

»Det er indstillingsudvalgets vurdering, at Jesper Olesen er den bedste kandidat. Han har stærk analysekraft, han har solid ledelseserfaring, og han komplementerer den øvrige direktion rigtigt godt. Han fremstår velovervejet og har let ved at forklare sig og få folk med sig. Jeg glæder mig meget til at samarbejde med Jesper Olesen,« siger rektor Ralf Hemmingsen i en pressemeddelelse fra KU.

Fundet i anden omgang

Jesper Olesen afløser Jørgen Honoré, der har været universitetsdirektør siden 2007. Jørgen Honoré meddelte i efteråret, at han ikke ville fortsætte i jobbet, når hans kontrakt udløb, og stillingen blev umiddelbart efter slået op.

Det viste sig dog ikke at være så let at finde en ny mand til jobbet, og efter første runde af ansættelsessamtaler i oktober blev stillingen slået op igen. I anden omgang lykkedes det så, og 1. maj 2015 kan KU byde 48-årige Jesper Olesen velkommen som ny universitetsdirektør.

uni-avis@adm.ku.dk

Seneste