Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Københavns Universitet har fået en ny park

Parklife — De studerende og ansatte på SUND (og resten af Københavns borgere) fik et nyt grønt og gråt åndehul, da en dekan og en overborgmester indviede campusparken ved Mærsk Tårnet.

Torsdag den 30. august fik København en ny park.

Lidt over 100 mennesker var samlet for foden af Mærsk Tårnet for at se dekan for det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Ulla Wewer og overborgmester Frank Jensen klippe snoren over til Campusparken – og dermed åbne for en grøn (og betongrå) forbindelse mellem Blegdamsvej og Nørre Allé.

»Parken skal fungere som et grønt åndehul – ikke kun for mennesker, men også for dyr,« sagde en rundviser fra SLA Landskabsarkitekter, som førte de – især ældre – gæster ad betonbroer og stier gennem parkens samling af planter og træer fra hele verden.

For de studerende og ansatte på Panum Instituttet betyder indvielsen et farvel til flere års byggerod i forbindelse med byggeriet af Mærsk Tårnet. Se billeder fra bygningens indre her – og fra indvielsen af campusparken nedenfor.

 

Dekan Ulla Wever og borgmester Frank Jensen (S) holder hver en kort tale og klipper derefter det røde bånd over. Når børn og cyklister tager et sted i brug, ved man, det er en succes - så mangler vi bare skaterne, siger Frank Jensen i sin tale.
billede: Kristian Lindhardt
Alle går med over den lange bro, der zigzagger hen over parken.
billede: Kristian Lindhardt
Vue fra midten af parken ned mod Blegdamsvej.
billede: Kristian Lindhardt
Arkitekterne har forsøgt at afspejle det multikulturelle Nørrebro ved at plante træer og blomster fra hele verden: Sydamerika, Afrika, Kina, Europa og Nordamerika
billede: Kristian Lindhardt
Gang- og cykelbroens beton erstattes af en grussti, når man bevæger sig videre i parken.
billede: Kristian Lindhardt
Der er røde, gule og blå blomster og langt græs i små haver i forskellige højder, som er placeret langs med og under den højtløftede gangbro.
billede: Kristian Lindhardt
Over det hele knejser Mærsk Tårnet - KU's nye 1,5 milliarder kroner dyre vartegn
billede: Kristian Lindhardt

Seneste