Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Debat

Københavns Universitet imod besparelser!

DEBAT - Studenterrådet inviterer alle ansatte og studerende til fællesmøde 2. maj.

Sidste efterår demonstrerede 40.000 imod regeringens enorme besparelser på ni milliarder på uddannelsesområdet. Nedskæringerne har store konsekvenser for vores universitet, hvor forskere, undervisere og teknisk administrativt personale fyres, fag lukkes, holdundervisning omlægges til forelæsninger, og administrationen lægges under et hårdt pres.

Besparelserne rammer os alle på universitetet, selv om der er stor forskel på livet på de farvede gange på KUA og Frederiksberg Campus’ smukke forelæsningssale, forskernes kontorer og laboratorierne.

Vi oplever alle at nedskæringerne rammer dér, hvor det gør mest ondt: kvaliteten af vores arbejde og studier falder.

Fordi vi alle bliver ramt af besparelserne, er det også vigtigt, at vi samlet siger fra. Derfor inviterer Studenterrådet, sammen med alle fællestillidsrepræsentanterne for de ansatte, til fællesmøde for alle ansatte og studerende – sammen om et bedre universitet.

Mandag eftermiddag skal vi sammen styrke vores fælleskab på tværs af hele universitet, og det gør vi ved at fortælle hinanden om hvordan besparelserne rammer i vores hverdag: bliver arbejdsmiljøet dårligere? Bliver din holdundervisning sløjfet? Får du mindre tid til at forske og undervise?

Hvis vi står sammen om udfordringerne på vores universitet, er det muligt for os at sige fra overfor nedskæringerne og arbejde for at få et universitet i verdensklasse.

Jeg håber vi ses mandag d. 2. maj 16-18 i Anneks A på Jura! (Studiegarden, Studiestræde 6).

Seneste