Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Studieliv

Kom til gratis koncert med Lydmor, Barselona og Marvelous Mosell på dit uni

Fredagsfest — KU Festival vender tilbage for fuldt drøn fredag den 17. september, og du er inviteret med i pitten til gratis koncerter med nogle af landets største kunstnere.

2021 bød desværre på endnu en sommer uden Roskilde, Northside og Skanderborg. Klubberne er genåbnet langt om længe, men man er stadig overladt til minderne, når det gælder festivalfølelsen.

Heldigvis står en uventet ven, nemlig dit uni, Københavns Universitet, på spring for at lindre dine festival-blues og sende dig direkte tilbage i pitten med en meter fadøl under armen.

Allerede den 17. september slår KU Forårsfestival igen teltpløkkerne ned i Universitetsparken på Nørre Campus og byder på en gedigen heldagsfest. Denne gang under navnet KU Festival, fordi … det er efterår, duh. Og fordi festivalen blev aflyst både i år og sidste år på grund af den der globale pandemi, der deler navn med en øl.

Alle studerende og ansatte på Københavns Universitet er inviteret, og forrige år var der 16.000 deltagere. Så fat bæltetasken og fyr den af til årets første og største fest.

SE OGSÅ: Billeder fra forårsfestival 2019: Mørk himmel, men strålende deltagere

Nationalskjalde, konkurrencer og

Som sædvanlig er det Studenterhuset og Studenterrådet ved KU, der i samarbejde med Københavns Universitet står bag den storstilede festival.

Og du får travlt med at løbe mellem diverse scener på Nørre Campus. For musikprogrammet er et overflødighedshorn af aktuel pop- og rockmusik, og programmet byder på anerkendte kunstnere som Lydmor, Barselona, Marvelous Mosell, Hugorm, Ravi Kuma og Folkeklubben. Selv den nordjyske nationalskjald Allan Olsen kigger forbi.

Der er altså noget for alle aldre og musikalske inklinationer, uanset om du vil give den op til ‘Antikommerciel Masseappel’ – eller kender ordene til ‘Ballade om T.T.T.’ aka. Tårnspringer Thomsen fra Tåstrup by heart.

Men det stopper faktisk ikke her. Ud over lækker musik, byder KU Festival som altid også på et bugnende program af konkurrencer, talks, uni-fodbold, revy og endda burlesque, hvis du holder hele vejen.

Bliv frivillig

Forestil dig at stå midt i universitetsparken og lytte til Barselonas ‘Fra Wien til Rom’ med en fadøl i den ene hånd og en gammel studiekammerat i den anden.

Det kan kun blive en magisk oplevelse, når tusindvis af universitetsfolk støder sammen i en overflod af skøn musik, kolde drikke og god stemning efter halvandet med onlineundervisning og sociale bobler.

Hvis du vil give en hånd med, så festivalen bliver lige så uforglemmelig som varslet, kan du melde dig som frivillig på festivalens hjemmeside. De kvitterer med mad og drinksbilletter som tak.

Og det er da en oplagt mulighed for at møde alle de nye mennesker, du har hungret efter i ualmindeligt lange tider.

Følg med KU Festivals hjemmeside og Facebook for opdateringer af programmet. 

Seneste