Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Kom til reformdebat med Morten Østergaard på Panum

INFIGHT – Torsdag 5. december får KU’s studerende mulighed for at konfrontere Morten Østergaard med deres kritik af fremdriftsreformen, når uddannelsesministeren debatter uddannelseskvalitet på Panum.

Der bliver ikke salig højtidsfred på Panum torsdag den 5. december.

Her vil medicinernes højborg nemlig danne ramme om det, der må formodes at blive en alt andet end julehjertlig meningsudveksling. Den radikale uddannelsesminister Morten Østergaard lægger nemlig vejen forbi KU for at debattere uddannelseskvalitet med universitetets studerende.

Debatten bliver således, som arrangøren – Studenterrådet – formulerer det i sin invitation »en mulighed for at konfrontere ophavsmanden til kravet om tvangstilmelding til 60 nye ECTS-point om året«.

Og konfrontation bliver der vist rigeligt af. For Morten Østergaard står fast på reformens rimelighed. Det understregede han senest onsdag den 27. november, da han tog ordet ved den store studenterdemonstration mod regeringens reform:

»Når I modtager SU og verdens bedste uddannelse, så kan vi også kræve, at I skal være fuldtidsstuderende. At være fuldtidsstuderende betyder også, at man automatisk tilmeldes eksaminer,« sagde ministeren.

LÆS OGSÅ: Morten Østergaard kom på uventet besøg.

Storskærme står klar

Selv om arrangementet foregår på det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, er debatten åben for alle KU’s studerende:

»Vi håber, at alle studerende fra Københavns Universitet vil møde op og fortælle Morten Østergaard, hvad han skal gøre for at forbedre vores uddannelseskvalitet,« lyder Studenterrådets opfordring.

Da Morten Østergaard i foråret diskuterede regeringens SU-udspil på KU – en debat som ministeren dengang, ifølge Uniavisens udsendte, kom sejrrigt ud af – var interessen for at deltage stor.

Med reformens snarlige realisering er interessen ikke blevet mindre. Men det har Studenterrådet forberedt sig på. De meddeler, at der vil blive opstillet storskærme, så der bliver plads til alle.

Debatten foregår torsdag den 5. december, klokken 14.00-15-30, i i Lundsgaard Auditoriet på Panum. Læs mere på arrangementets facebook-side

Nicklas.Lund@adm.ku.dk

Seneste