Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Kommunikationschef i konfrontation med pressen

RANSAGNING - Fakultetets kommunikationschef forhindrede pressen i at dække begivenhenden, da Milena Penkowa med politiets hjælp i dag fik adgang til sit gamle kontor.

Journalister og fotografer måtte pænt vente udenfor i foyeren til Panum Instituttet på Blegdamsvej, mens den skandaleramte hjerneforsker Milena Penkowa sammen med sin advokat og efterforskere fra Københavns Politis sektor for økonomisk kriminalitet fik ransaget sit gamle kontor på Institut for Neurovidenskab og Farmakologi under overværelse af institutleder Albert Gjedde og repræsentanter for fakultetsdirektionen.

»Jeg vurderer, at hensynet til medarbejderes arbejdsro vægter tungere end hensynet til offentlighedens interesse, og da ransagningen foregår på universitetets ejendom, har jeg forment pressen adgang til at overvære den,« lød begrundelsen fra Det Sundhedsvidenskabelige Fakultets nye kommunikationschef, den tidligere videnskabsmedarbejder på Politiken, Morten Jastrup.

Han sagde, at det helt var hans egen beslutning, og at det lå inden for hans kompetence som kommunikationschef.

Overtrumfede både Penkowa og institutleder

Milena Penkowa havde ellers ingen indvendinger mod, at de fremmødte fotografer og journalister fra Jyllands-Posten og Universitetsavisen havde fået adgang til at overvære ransagningen. Det samme gjaldt hendes advokat.

Lige lidt hjalp det. Universitetsavisens indvendinger om, at alt omkring Penkowa-sagen i den grad har KU-offentlighedens interesse blev afvist med argumentet om, at redegørelsen om KU’s håndtering af Penkowa-sagen er lige på trapperne og afleveres til Kammeradvokaten i næste uge.

LÆS: Kommunikationschef Morten Jastrups kommentar til fredag morgens hændelser

rjb@adm.ku.dk

Seneste