Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Uddannelse

Konference giver humanister stoltheden tilbage

SUITABLE FOR BUSINESS – Med et hyggeligt 'KUA-arrangement' på CBS sætter den studenterarrangerede konference Suitable for Business fokus på humanisters og socialvidenskaberes værdi for samfundet.

Humaniora- og socialvidenskabstuderendes selvtillid er ofte alt for dårlig, og mange er ikke klar over, hvor meget de egentlig kan. Derfor mødte studerende fra hele hovedstadsområdet tirsdag op på CBS på åbningsdagen for konferencen, Suitable for Business.

Nogle af kommer i håbet om at få deres slunkne faglige stolthed boostet en smule og for at få et klap på skulderen. Andre for at sige højt, at de er suitable for business. For det er nemlig det, det hele handler om. At humanistiske og socialvidenskabelige kandidater også kan bruges til noget i erhvervsliv og samfund.

»Man ender som universitetsstuderende nemt med at føle, at man brænder inde med sin viden. Her kan vi råbe op om vores faglighed, fordi der er nogen, der tør sige: »Kom og fortæl os, hvad I ved, for vi kan bruge det til noget,« siger Rasmus Brun Hansen, antropologistuderende på Københavns Universitet (KU).

I de følgende dage får han travlt med at anvende sin viden, når han sammen med fire medstuderende fra Antropologi deltager som et ud af ti hold, der indtil fredag konkurrerer i en såkaldt case competition opstillet og præsenteret af Dansk Røde Kors i samarbejde med Suitable for Business.

Kendte humanister viser vejen frem

Generelt er der fra det omgivende samfund god opbakning til projektet. I sidste uge mødtes den daværende rektor for CBS med prorektorerne fra RUC og KU til en debat om humanioras og socialvidenskabens rolle i samfundet.

Og på åbningsdagen kickstartes konferencen af den amerikanske professor, keynote speaker Steve Fuller, der i dagens anledning er indhentet fra udlandet.

Om eftermiddagen debatterer direktør i DEA Stina Vrang Elias, kulturredaktør Morten Hesseldahl, sociolog Rasmus Willig og professor Klemens Kappel. Ikke helt tilfældigt er de heldigvis alle sammen enige om, at humaniora kan bruges til »en helvedes masse«, som det udtrykkes.

»I skal ranke ryggen og tage samfundets problemer på jer,« opfordrer Stina Vrang Elias og fortsætter: »Vi skal ikke nedtone vores færdigheder.«

Meddebattør Klemens Kappel mener tilsvarende, at vores selvfølelse ikke bør tage skade af politikernes og ikke mindst vores egen ‘bundlinjetænkning’: »Ikke alt af værdi kan måles i penge.«

KUA-stemning på CBS

Det skal imidlertid ikke være lige alvorligt hele tiden. Konferencens åbningsdag ender således med et særdeles humanistisk, afslappet og absolut udsolgt og tætpakket træf med rødvin, blød belysning og dialog til langt ud på aftenen.

»Suitable for Business er et helt nyt og unikt arrangement på CBS, hvor humaniora og socialvidenskab, der normalt ikke kendertegner CBS, er i centrum. Egentlig holder vi et humanistisk arrangement i business settings midt på Frederiksberg,« siger CBS-studerende Matias Søndergaard, der er en af arrangørerne bag Suitable for Business.

LÆS: Voxpop: Syv studerendes bud på bedre uddannelse III

Om aftenen rykkes der da også midlertidigt ud på Nørrebro og de aflagte kirkelokaler, der til dagligt huser Literaturhaus. Her diskuterer kunstnerne Carla Cammilla Hjort (DJ og del af ArtRebels), Tobias Jacobsen (industriel designer) og Kristoffer Rom (musiker og pladeselskabsdirektør) kreativitet og humanisme akkompagneret og kontrasteret af professorerne Vincent Hendricks og Steen Nepper Larsen.

Are you suitable?

Har du også brug for et skud humanistisk hygge i nye omgivelser eller for at få stivet din faglige selvtillid en smule af? Så tag forbi case competition-finalen og den efterfølgende reception på fredag, den 1. april. Det foregår fra klokken 9-17 på CBS, og alle er velkomne.

Hvis du ikke har mulighed for at deltage på dette års konference, kan du trøste dig med, at Suitable for Business forhåbentlig vender tilbage allerede i 2012.

Eller med det faktum, at akademikere faktisk gør en forskel på arbejdsmarkedet. For eksempel svarer en samfundsvidenskabelig kandidat, med sin produktivitet, til hele 3,2 faglærte, ifølge Stina Vrang Elias fra DEA. Så fremtiden for universitetsstuderende burde være lys.

Læs meget mere om Suitable for Business og se programmet for de næste dage.

thlh@adm.ku.dk

Bliv opdateret med nyheder om Københavns Universitet i Universitetsavisens nyhedsbrev.

Seneste