Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Konkurrence: Del dine smukkeste data

FOTOKONKURRENCE – Københavns Universitet fejrer forskningens æstetik med fotokonkurrencen Art in Science.

Det er da egentlig synd og skam, at du ikke kan dele opturen over dine videnskabelige datas vilde skønhed med en større skare.

Well, det kan du nu.

Kemisk Institut på Københavns Universitet fejrer forskningens æstetik, når de sammen med Det Natur og Biovidenskabelige Fakultet (SCIENCE) inviterer forskere fra alle grene af videnskaben til at fotografere og indsende deres mest spektakulære og seværdige data og tage del i konkurrencen Art in Science.

Arrangørerne er fulde af forventning. De skriver, at videnskabelige data kan være lige så kunstneriske som nogen Pollock, Braque eller Picasso.

Værket ‘Happy cells on a bed of needles’ fra Art in Science-konkurrencen 2015

Alle videnskabelige visualiseringer er velkomne i konkurrencen, om det er en kunstnerisk fordeling af datapunkter, stærke knips fra feltarbejdet eller lab-snapshot med en slående grafik: Tag et billede og send det ind til www.artis.ku.dk.

Vinderbilledet vil blive udvalgt af en komite bestående af KU-kendisser, men alle kan følge med og fremme deres favoritter på Facebook (se faktaboksen i højre side).

Det forlyder på Uniavisens redaktion, at det internationale nyheds- og underholdningssite Reddit har stor trafik på søgeordet data porn, så tendensen er stærk: labre data er til for at blive delt.

Konkurrencen er skudt i gang. Sidste frist for indsendelse af billeder er den 29. april 2016. Vinderne bliver annonceret i slutningen af maj 2016.

Fotografisk værk fra Art in Science-konkurrencen 2015

gbg@adm.ku.dk

Seneste