Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Videnskab

Konkurrence for forskningsformidling i Grønland er nu åben for tilmeldinger

Forskerkonkurrence — Titlen og 25.000 kroner er på højkant, når den grønlandske Paasisavut 2024 løber af stablen til efteråret. Hver forsker i konkurrencen har fem minutter til at fremlægge, hvorfor netop deres forskning er vigtig.

Grønlands store konkurrence for forskningsformidling Paasisavut er nu åben for tilmeldinger.

Alle der er i gang med eller inden for de sidste to år har skrevet en ph.d. direkte relateret til Grønland, og som har foretaget væsentlige dele af deres forskning i landet, kan ansøge om at deltage.

Konkurrencen foregår på Grønlands største scene i kulturhuset Katuaq i Nuuk, hvor hver forsker har fem minutter til at fremlægge sin forskning, så publikum forstår, hvorfor netop deres forskning er vigtig.

Ud over det tilstedeværende publikum bliver konkurrencen sendt direkte på den grønlandske tv-kanal KNR TV.

Sidste års vinder blev Nick Duelund fra Ilisimatusarfik – Grønlands Universitet, som med sin forskning i børns synsproblemer i Grønland vandt titlen og den tilhørende præmie på 25.000 kroner.

Københavns Universitet var repræsenteret ved sidste års Paasisavut ved Laura Helene Rasmussen.

Deadline for ansøgninger er 1. september 2024. Herefter begynder et personligt tilrettelagt formidlingsforløb, hvor finalisterne både får professionel sparring på deres oplæg og coaching i at stå på en scene.

Bliv klogere på Paasisavut via dette link.

Seneste