Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Debat

Konservative Studerende – for et universitet i verdensklasse

SYNSPUNKT - Studenterrådet er 'den bekvemme løsning for rektor' og en forening med dybe rødder i den yderste venstrefløj, som støtter BZ-bevægelsen, skriver formanden for Københavns Konservative Studerende, som foreslår de studerende at stemme konservativt i stedet.

I uge 48 skal de studerende på Københavns Universitet til stemmeurnerne. Mange af jer kan sikkert huske elevrådsvalg i gymnasiet, hvor det var de samme personer og typer, der blev valgt år efter år og ikke rigtig skulle kæmpe for jeres stemmer. Sådan skal det ikke være på Københavns Universitet!

Som formand og kandidat for Konservative Studerende er jeg stolt over, at vi i år stiller stærkere end nogensinde før med lister på fire ud af seks fakulteter. Som forening er vi midt i en rivende udvikling, og vi håber, at vi ved dette Universitetsvalg kan få engageret endnu flere studerende i, hvad der foregår på deres studie.

I alt for mange år har Studenterrådet været den bekvemme løsning for rektor. De påstår at være en ”fagforening” for alle studerende og mener ikke at der er behov for kampvalg til Studienævn, Akademiske Råd og Bestyrelsen.

Men Konservative Studerende siger nej til ét-parti-systemet. Der må og skal være plads til politisk forskellighed og ikke mindst åbenhed omkring, hvad man i virkeligheden mener.

Studenterrådet er en forening med dybe rødder i det yderste venstreorienterede miljø, men vil kun sjældent stå ved det. De støtter BZ-bevægelsen, organiserer venstrefløjsdemonstrationer og arbejder overvejende udenomsparlamentarisk. Det er ikke sådan, jeg vil repræsenteres!

Hvad vil vi så ændre på Universitetet? Først og fremmest vil vi have fagligheden og kvaliteten i fokus. Universitetet skal ikke længere fokusere ensidigt på at presse studerende gennem en uddannelse med slækkede krav, men fastholde det akademiske niveau via prøver, opgaver og ikke mindst konstant ekstern censur.

Samtidig skal den studerende via mere serviceorienteret, fleksibel og strømlinet administration have mere frihed til at sammensætte sit studie under det overordnede ansvar, at han eller hun ikke ender som evighedsstuderende på offentlig støtte.

Med min baggrund på Samfundsvidenskab ved jeg, hvor langt vi kan flytte universitetet, hvis vi indgår i en seriøs politisk dialog med Christiansborgpolitikerne. Under den forrige regering var vi med til at få øget taxameterbevillingen til netop Samf-studerende, og fik stoppet glidebanen mod RUC-tilstande med gruppeeksamener som godt eksempel.

Stem konservativt i uge 48 – for et universitet med plads til meninger!

Seneste