Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Krisen tvinger studerende til at forlænge studierne

NYHEDSOVERBLIK TIRSDAG - Krisen tvinger studerende til at forlænge studierne - Gletchere kan gendannes i løbet af kort tid - Fakturaen mangler, grundforskningen lider - Noget om optimering af børns menneskelige materiale.

Studerende forlænger studierne

For at undgå at blive endnu et nummer i ledighedskøen er studerende begyndt at finde på alle mulige krumspring for at udsætte deres sidste eksamen. Trenden gælder alle videregående uddannelser i øjeblikket, skriver Jyllands-Posten. Ifølge en anden artikel i samme avis, »Studenterformand: Sænk farten«, side 10, lørdag 26. maj 2012, opfordrer Danske Studerendes Fællesråd (DSF) ligefrem de studerende til at forlænge deres studietid, og Studenterrådet i København fortæller, at nogle studerende spekulerer i at dumpe et eller to forsøg på specialet. Ifølge DR, P4 Radioavisen, kl. 8:00, lørdag 26. maj 2012, mener Torben Holm, formand for DSF, at uddannelsesminister Morten Østergaard (R) udlægger sandheden opportunt, når Østergaard siger, at det trods alt kun er hver femte nyuddannet akademiker, der ikke har fået et job, når der er gået et år.

Gletchere kan gendannes i løbet af relativt kort tid

Selvom gletsjerne i Sydøstgrønland er kraftigt på retur med den nuværende opvarmning, så viser ny forskning fra Københavns Universitet nu, at gletsjerne også er robuste og kan gendannes i løbet af relativt kort tid. Forskningen bygger blandt andet på en samling danske luftfotos fra 30’erne og er blevet publiceret som en forsidehistorie i Nature Geoscience, skriver nyheder.ku.dk.

Fakturaen mangler, grundforskningen lider

Det, der tilfører forskning værdi, er grundforskning, mener Thue Schwartz, professor på Institut for Neurovidenskab og Farmakologi, Københavns Universitet, men det har politikerne ikke forstået, og derfor er ‘fra tanke til faktura’-satsningen slået fejl, skriver Information, side 13, mandag 29. maj 2012.

Noget om optimering af børns menneskelige materiale

Styringsmodeller for børnehaverne i dag handler om at skulle optimere økonomien ved at optimere det menneskelige materiale i institutionerne, forklarer adjunkt Maja Plum fra Institut for Medier, Erkendelse og Formidling på Afdeling for Pædagogik ved KU. Regeringen ønsker børnehaverne rettet mod mere læring før skolen, måske efter New Zealandsk forbillede. Artikel: »Kampen om barndommen« i Berlingske, side 8, tirsdag 29. maj 2012.

Seneste