Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

KU-ansatte: Ingen ny prorektor mens folk bliver fyret

PROREKTORSTOP - Medarbejderrepræsentanterne i Københavns Universitets hovedsamarbejdsudvalg vil ikke være med til at ansætte en ny prorektor, samtidig med at KU fyrer ansatte

Det burde være en formssag at ekspedere et stillingsopslag om jobbet som prorektor på Københavns Universitet (KU) gennem Hovedsamarbejdsudvalget (HSU). Men tillidsrepræsentanterne vil ikke være med til at indstille en ny nummer to på KU.

Stillingen som prorektor har stået tom, siden Lykke Friis 24. november 2009 uden varsel forlod sit job for at blive medlem af regeringen som klima- og energiminister.

I en kortfattet skrivelse til Universitetsavisen forklarer næstformand i HSU Poul Erik Krogshave, hvorfor medarbejderrepræsentanterne ikke vil være med til at udpege en afløser for Lykke Friis:

»Efter medarbejdersidens HSU-forberedelsesmøde i dag med vore kontakttillidsrepræsentanter kan jeg give den tilbagemelding, at det er medarbejdersidens standpunkt, at prorektorstillingen ikke bør opslås, samtidig med at universitetetsansatte fyres på grund af den økonomiske situation. Som konsekvens af det standpunkt har medarbejdersiden dermed ikke udpeget repræsentanter til indstillingsudvalget.«

Stillingsopslag når man ved, hvad prorektor skal bestille

Hvad en prorektor helt præcis skal lave, er ikke klart beskrevet, men i KU-ledelsen tilskrives hårdtarbejdende Lykke Friis æren for at have trukket både finansiering og højt profilerede gæster til KU. Hun var desuden med til at lede KU’s satsning på klimaforskning og -politik og bygge KU’s alumneforening op.

Af KU’s hjemmeside fremgår det, at rektoratet agtede at slå prorektorjobbet op »efter jul, efter at universitetets ledelse har overvejet stillingens fremtidige indhold og profil.«

På et møde fredag den 12. februar aftalte rektor og repræsentanter fra HSU-medarbejdersiden at drøfte prorektor-stillingsopslaget som dagsordenspunkt på et HSU-møde den 24. februar.

Ledelsen på KU ønsker ikke at udtale sig til Universitetsavisen om sagen forud for mødet i HSU den 24. februar.

chz@adm.ku.dk

Seneste