Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

KU-bestyrelse indkaldt til møde med ministeren

PENKOWA-SAGEN - Charlotte Sahl-Madsen (K) har bedt medlemmerne af bestyrelsen for Københavns Universitet stille i ministeriet i Bredgade i dag. Parterne skal angiveligt diskutere udformningen af det skærpede tilsyn med universitetet.

Videnskabsministeren Charlotte Sahl-Madsen er stærkt utilfreds med Københavns Universitets (KU) håndtering af Penkowa-sagen og har derfor sat universitetet under skærpet tilsyn.

Hvad det præcis indebærer, har der været gisnet en del om, men i dag torsdag den 31. marts får KU’s bestyrelse sandsynligvis svar på, indenfor hvilke områder embedsmændene i ministeriet vil kigge KU særlig grundigt efter i sømmene.

Universitetsavisen har fået bekræftet fra pålidelig kilde i ministeriet, at hele bestyrelsen, altså samtlige 11 medlemmer, ekstraordinært er blevet kaldt til møde i Bredgade i eftermiddag.

Kritik af bestyrelsen

Det sker efter, at Kammeradvokaten offentliggjorde sin redegørelse om KU’s administrative og ledelsesmæssige håndtering af Penkowa-sagen tirsdag i sidste uge, og bestyrelsen konkluderede, at den ikke kunne have handlet anderledes.

»Jeg er ikke enig i bestyrelsens vurdering. Jeg mener, der undervejs i sagens forløb er sket en række fejlskøn, som en ansvarlig bestyrelse må forholde sig til. Jeg efterlades med indtrykket af en mangelfuld opfølgning, hvilket giver mig anledning til at rette en meget alvorlig kritik mod KU’s bestyrelses håndtering af sagen,« udtalte videnskabsministeren efter hun havde læste Kammeradvokatens rapport.

KU’s bestyrelsesformand Nils Strandberg Pedersen skrev i en pressemeddelelse, at bestyrelsen noterede sig videnskabsministerens melding og ikke var enig hendes kritik, men at KU naturligvis gerne indgår i en dialog med ministeriet.

Tilsynsdesign er emnet

Charlotte Sahl-Madsen udtalte efterfølgende i et interview med Universitetsavisen, at Universitets- og Bygningsstyrelsen var i gang med at lave ‘designet’ for det skærpede tilsyn.

Læs »Ansvarlige bestyrelser kender godt forventningerne«

»Vi skriver meget præcist, hvad det er for områder, der er udpeget til det skærpede tilsyn. På nogle områder vil Københavns Universitet skulle forklare, hvad man har tænkt sig at gøre. Andre steder må man sige, at det de gør nu, ikke er godt nok, og der er der brug for nye procedurer,« sagde ministeren blandt andet.

Det er det færdige ’design’ som KU-bestyrelsen i eftermiddag skal diskutere med ministeren.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Charlotte Sahl-Madsen eller Nils Strandberg Pedersen inden mødet.

clba@adm.ku.dk

Seneste