Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Debat

KU bør tage sin del af ansvaret

Københavns Universitet bør udforme en handlingsplan, hvor de klargør, hvordan de ønsker at være medvirkende til at nedbryde den negative sociale arv.

Hvorvidt man i dag får en universitetsuddannelse, er stadig i høj grad betinget af forældrenes uddannelse.

Børn af akademikere har ni gange så stor chance for at få en akademisk uddannelse som børn af ufaglærte arbejdere. Og især på Statskundskab er den helt gal. Studiet uddanner til nogle af samfundets mest magtfulde positioner, og her har hele 41 procent af de studerende forældre med en lang videregående uddannelse.

Når der opstår en skrævvridning i forhold til hvem, der får de uddannelser, der giver adgang til magten, bliver det et demokratisk problem, og et problem som universitetet ikke kan undsige sig at have en del i.

Frit Forum kæmper for, at universiteterne skal tage et større ansvar i forhold til at nedbryde negativ social arv.

Universitetet er en vigtig del af samfundet og må derfor også agere i forhold til dette. Det betyder at tage ansvar for at skabe en reel lige tilgang til lange videregående uddannelser i Danmark.

Helt konkret bør Københavns Universitet udforme en handlingsplan, hvor de klargør, hvordan de ønsker at være medvirkende til at nedbryde den negative sociale arv.

Det kunne for eksempel være tiltag, der understøtter sociale og faglige fællesskaber samt fokus på livet efter universitetet.

Seneste