Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Uddannelse

KU er femtebedste ikke-engelsk-talende universitet i verden

FREMGANG - Københavns Universitet går fire pladser frem til en 35.-plads på ARWU, Shanghai-rankinglisten over alle verdens universiteter.

Universiteter i den engelsk-talende (angelsaksiske) verden dominerer af metodiske årsager altid toppen af ranglisterne over verdens universiteter.

Hvis man ser bort fra de angelsaksiske, ligger Københavns Universitet (KU) helt oppe i toppen i 2015 på Academic Ranking of World Universities (ARWU), der er udarbejdet af Shanghai Ranking Consultancy. Ranglisten er blevet udarbejdet siden 2003

Målt på den måde er KU ikke bare det femte-bedste universitet i verden, men også det andet-bedste blandt universiteterne på det europæiske fastland, kun overgået af the Swiss Federal Institute of Technology Zürich, ETH.

KU på en flot verdens-35.-plads

På ranglisten blandt alle verdens universiteter er KU gået fire pladser frem til en 35.-plads i år.

Det er især inden for biovidenskab og naturvidenskab generelt, at KU klarer sig godt på 2015-ranglisten. KU ligger på en 39.-plads inden for biovidenskab og er i gruppen blandt de 51-75 bedste universiteter inden for naturvidenskab.

Når det gælder placeringen inden for udvalgte, videnskabelige områder, ligger KU i gruppen af de 51-75 bedste inden for fysik og datalogi.

USA dominerer igen i år i toppen

ARWU gør brug af seks indikatorer til at udarbejde ranglisten over verdens universiteter. Det inkluderer blandt andet antallet af alumner og medarbejdere, der har vundet Nobelprisen eller Fields Medals (også kaldet matematikernes ‘Nobelpris’), foruden antallet af citerede forskere og antallet af publicerede artikler, i forhold til universitetets størrelse.

USA dominerer i toppen af ARWU og har ligesom sidste år Harvard University på førstepladsen, mens Stanford University ligger på andenpladsen og Massachusetts Institute of Technology (MIT) på tredjepladsen.

Aarhus Universitet – det andet store, danske universitet – har bevæget sig op en plads til nummer 73.

Se hele rankinglisten på ARWU’s hjemmeside her.

Seneste